Hallon och chokladkaka
Den här kakan bjöd Anna-Lena på när det var vinlotteri förra veckan, en kul kväll trots att jag inte vann något och körde fast med bilen i geggan. Snälla vänner sköt på och la en planka under däcket och hej och hå vad bra det kunde gå. Tipset att veva ner rutan (så jag skulle höra vad dom sa bakom bilen) samtidigt som jag tokgasade i leran kanske inte var det bästa......
CHOKLADKAKA MED HALLON i långpannan
Kakan:
75 g smör
75 g mjölkchoklad (eller mörk)
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl hallon
2 msk strösocker
1 msk maizena
Smultopping:
100g smör
1 dl farinsocker
2 dl musli
1 dl vete
1/2 msk kakao
Garnering:
50 g smält choklad, ljus eller mörk
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Börja med att blanda ihop smulet som ska vara överst på kakan.
3. Smält sedan smör och choklad försiktigt i kastrull eller micro.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner äggvispet och den smälta chokladen.
6. Bred ut smeten i långpanna med plåtpapper.
7. Blanda hallon, socker och maizena och fördela på kakan.
8. Smula över toppingen och grädda i ca 25-30 minuter.
9. När kakan kallnat skär i rutor och garnera med smält choklad.
Kan vara gott med en gräddklick till det här också!
Karin, du glömde skriva vad som hände när du vevade ner rutan:)Du åkte väl på klädtvätt när du kom hem? Supergod kaka iallafall, kvällen var trevlig men finalen med Karin var bäst. Nu har Anna-Lena fått sig ett litet potatisland ler
ING-MARIE:Ha ha ja jag blev ju lite geggig men vi kan väl ge A-L lite sättpärer då!
Så gott det ser ut och smultopping med musli låter mums!