Dulce de lecheglass
Här får ni kvällens efterrätt, en mycket lättfixad kolaglass och man behöver ingen glassmaskin.
Receptet hittade jag hos Remsan och de där nötterna får ni inte hoppa över för de lyfte glassen flera snäpp högre. Ja såklart har jag provsmakat när ingen annan var i köket!
Nu finns det färdigkokt kondenserad mjölk på burk om man inte har tid att koka burken i flera timmar och av en händelse så fick jag en sån burk från Haugengruppen.
Gott Nytt År till er alla och hoppas ni får en toppenkväll!
DULCE DE LECHEGLASS ca 2 liter
3 äggvitor
5 äggulor
3/4 dl ljust muscovadosocker
5 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (koncentrerad och klar, annars kokar du den kondenserade burken i 2-3 timmar täckt med vatten)
Topping:
3 äggvitor
5 äggulor
3/4 dl ljust muscovadosocker
5 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (koncentrerad och klar, annars kokar du den kondenserade burken i 2-3 timmar täckt med vatten)
Topping:
kolasås
rostade, kryddiga nötter
en gnutta flingsalt
rostade, kryddiga nötter
en gnutta flingsalt
1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret tills det är vitt och pösigt.
3 Vispa grädden till mjuka toppar och vispa sedan ned 2/3 av burken med dulce de leche.
4. Vänd ned äggulevispet i grädden och till sist äggvitan.
5. Häll smeten i en form och ringla över resten av innehållet från burken med dulce de leche.
6. Blanda runt lite slarvig i smeten och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
ROSTADE KRYDDIGA NÖTTER
5 dl blandade nötter (mandel, hasselnötter, macadamien, jordnötter, cashewnötter, valnötter), gärna några saltade
1 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
1 äggvita
1 msk vatten
1. Lägg alla nötter i en bunke, tippa i socker, kryddor och blanda om ordentligt med händerna.
2. Vispa äggvitan och vattnet med en gaffel tills det blir skummigt, blanda äggvitan med nötterna och rör om så att nötterna täcks.
3. Bred ut nötterna på en papperskläddplåt och rosta dem i ugnen i 150 grader i cirka 30 minuter.
4 Låt nötterna svalna innan du hackar dem eller bryter dem i mindre bitar, strö till sist över lite flingsalt.
Kommentarer
Postat av: Mindag
mmmmm ser gott ut ;=)
Hoppas att ni får en trevlig kväll och jag önskar dej ett riktigt gott år 2013,
Kram
Postat av: Maja
Ser farligt gott ut!
Postat av: Rebecca
oj, redan färdigkokad med? Visste inte ens att det fanns :O
Trackback