Jag har vunnit sparris!




Jippie vad jag är glad för jag har vunnit sparristävlingen på Taffel! Tur som en tok har man och nu är det bara att vänta på de gröna godingarna från Österlen. Jag har nog inte ätit annat än importerad så här ska smaklökarna få det great.
Här får ni mitt recept och jag har tänk det här som en starter fast dagen efter åt jag moset till köttbullar och det var inte heller fel.


SPARRISMOS  MED RÖKT SIDFLÄSK  6-8 port.

1 knippe sparris, 250 g

1 palsternacka ca 150 g

0,5 dl grädde

2 msk smör

50g riven västerbottenost

1-2 tsk pressad citron

riven muskotnöt, salt och vitpeppar

150g rökt sidfläsk stekt i små tärningar

 

1.       Bryt bort det hårda på sparrisen (spara topparna) och koka den mjuk med palsternackan.

 

2.       Mixa grönsakerna tillsammans med grädde och smör.

 

3.       Rör ned ost och smaka av med citron och kryddor.

 

4.       Lägg i små glas, toppa med fläsket, garnera med lättkokta sparrisknoppar och servera med rökt eller gravad lax.

 

Trackback
RSS 2.0