Saffransskorpor och 2 x pepparkaka
Om du är saffranssugen och inte har ork eller lust att baka lussekatter så är de här små godingarna snabba och enkla att göra! Här kommer 3 av mina favoriter i repris och de är alla sååå enkla och goda.
SAFFRANSBISCOTTI
2 ägg
1 paket saffran
100g rumsvarmt smör
100g mandel
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1. Hacka mandeln grovt.
2. Vispa ihop saffran och ägg och tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
4. Rulla smeten på mjölad bänk i tre längder på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter.
6. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
7. Torka mitt i ugnen ca 1 timme i 75 °.
Kommentarer
Postat av: Karin
Saffransbiscotti är verkligen en av mina absoluta favoriter! Gärna till hälften doppade i smält choklad! :-)
Trackback