Chilimajjo till skaldjur
Tänk att nu är det snart helg igen, tiden går väl fort när man har roligt eller hur?
På Lördag ska jag åka till Kramfors på en matmässa "SMAKA PÅ VÄSTERNORRLAND" och det ska bli kul och gott hoppas jag och kanske får man några nya matideer.
Den här majonäsen har vi ätit till både skaldjur och burgare och den passar till båda. Det funkar fint att krydda upp en färdigköpt majonäs också. Pssst....det var gott att dippa klyftpotatisarna också!
CHILIMAJJO
1 klyfta riven vitlök
1 tsk dijonsenap
1/2 -1 tsk sambal eller mer om du vill ha det hett!
1 tsk vinäger
1 äggula
2 dl neutral olja
salt och peppar
en gnutta flytande honung
1. Se till att alla ingredienserna är rimsvarma eller kylskåpskalla!
2. Blanda vitlök, senap, sambal, vinäger och äggulan i en bunke.
3. Vispa och droppa försiktigt lite olja i taget sakta och under ständig vispning.
4. När såsen tjocknat smaka av med salt, peppar och ev en gnutta honung.
Kommentarer
Postat av: Sanna
Åh, nice det låter! Jag ska testa det här nån gång. tack för tipset!
Trackback