Hallonmarmelad med szechuanpeppar
Jag kokade ihop en marmelad här på kvällskvisten och provsmakade med en bit St Agur som är min favorit av mögelostar. Den är så mild, krämig, lite knäckig smak på något sätt och en härlig sälta och marmeladen passade jättefint till. Har du inte szechuanpeppar så testa någon annan pepparsort eller en nypa chili, kanske rose`peppar skulle funka?
HALLONMARMELAD
2,5 dl hallon
1/2 dl vatten
4 msk gelesocker multi (funkar med vanligt socker också men hoppa över vattnet då)
2 msk citronsaft + rivet skal från en citron
3 krm szechuanpeppar
Låt allt koka ihop i ca 5 minuter och häll marmeladen i en ren glasburk, lätt va?
Kommentarer
Postat av: Fröken Dill
Hallon och szechuanpeppar, låter ju, konstigt nog, supergott! Även hemma hos oss är St Agur en av de mest uppskattade grönmögelostarna.
Trackback