Mammas köttfärsrulle med rosépepparsås
Men hur gott är inte det här då?! Mamma bjöd mig på det här för ett tag sedan och det är en riktig höjdare, jag lovar! Såklart funkar det att fylla rullen med allt möjligt, salami, soltorkade tomater, svamp, färskost, lök, senap ja listan kan göras lång. Perfekt att grädda av dagen innan!
Nu lyssnar jag på spöregn....alltså det är helt galet...16 december och snön försvinner! Ivar (den förskräcklige) drog ju förbi här i torsdagskväll...inte kul men vi fick tillbaka strömmen bland de första på fredagen så vi ska inte klaga alls.
MAMMAS KÖTTFÄRSRULLE
500g köttfärs, älg blev det här då!
1 dl grädde
1 dl vatten, mjölk eller gräddmjölk, har du mager färs så ta det fetaste
2 msk potatismjöl
1-2 klyftor riven vitlök
1 tsk salt
nymalen peppar, rejält
FYLLNING:
100g alspånsrökt karré eller någon god skinka
150g riven ost med smak, lagrad svecia hade jag
1. Blanda färsen med vätska, pot.mjöl, vitlök, kryddor och låt den vila några minuter.
2. Tryck ut färsen till en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
3. Lägg på den rökta karrén/skinkan och den rivna osten.
4. Rulla ihop färsen med hjälp av bakplåtspapper i en ugnsform.
5. Grädda rullen i 175 grader ca 40 minuter och gör under tiden såsen.
6. Dela rullen i tjocka skivor och servera med någon typ av potatis och rosépepparsåsen.
ROSÈPEPPARSÅS
2dl creme fraiche 34%
2dl mjölk
1 hönsbuljongtärning/fond
1 bananschalottenlök eller en liiiiten gul lök
2-3 tsk mortlad rosépeppar
1 msk smör
1. Hacka löken mycket fint och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen koka ihop några minuter.
3. Smaka av såsen om det behövs mera salt eller rosépeppar.
Kommentarer
Trackback