Pasta, resttips och gott vin!
Hoppa över julmaten en dag eller två så smakar de sista sillbitarna kalasgott igen!
Har ni några bra resttips av lilla skinksnutten och laxskivorna? Pastarätter i alla former funkar ju alltid att "gömma" saker i med goda kryddor och en gräddskvimp. Makaronpudding gillar jag men det måste vara något rökt kött/korv med i den. Tunna skivor julskinka på pizza med en smakrik tomatsås, lök och mycket ost är aldrig fel. Saffranssås med laxskivor kanske?
Vi har provsmakat två röda viner som passade väldigt bra till både ostar och en krämig pastarätt.
Jag kan väl erkänna att jag är lite kräsen på vin men de här gillade jag.
PASTA MED BACON OCH KAPRIS 2 port
1 fp färsk pasta (250 g) eller 150g torkad
1 paket bacon eller rester från julbordet
2 dl grädde
150 g philadelphiaost eller liknande färskost/mjukost
2 klyftor vitlök
4-5 soltorkade tomater
2 msk kapris
salt och nymalen svartpeppar
2 nypor torkade örter
1 fp färsk pasta (250 g) eller 150g torkad
1 paket bacon eller rester från julbordet
2 dl grädde
150 g philadelphiaost eller liknande färskost/mjukost
2 klyftor vitlök
4-5 soltorkade tomater
2 msk kapris
salt och nymalen svartpeppar
2 nypor torkade örter
1. Koka upp pastavattnet.
2. Stek under tiden baconet och låt hackad vitlök och tomater fräsa med en gnutta.
3. Koka pastan.
4. Tippa i grädde, ost och kryddor i baconfräset och rör ihop det till en slät sås, låt det puttra upp.
5. Slå vattnet av pastan och rör ned den i såsen tillsammans med kapris.
6. Smaka av om det behövs mera kryddor och servera på direkten!
Kommentarer
Postat av: Marianne
Har du testat lanttulaatikko (med ursäkt för stavningen, kålrotslåda) med julskinka? Det är min nya favorit.
Svar:
Karin Walker
Trackback