Öring med dill och citronsås...
Säg hej till fina fisken!
Gissa om jag blev glad när jag fick den här av snällaste svågern?
Det blev enklaste receptet utan krusiduller!
Jag pressade citron i fisken, salt, lite peppar, mycket dill, citronskivor och några smörklickar. Skjuts in i ugnen på 175 grader ( ca 45-50 minuter 1,8 kg ) och med lök, dillstjälkar och en vattenskvimp i formen så det blir en god sås sen.
Petter kom hem och grejade med datorerna idag och det blev så jättebra, snabbare om man säger så och då passade det fint med en stor fisk till middag.
Varför är inte vi intresserade av att fiska i den här familjen? Bara att äta den liksom....ok Petter fiskar iaf på sommaren.
Det funkar ju att slå grädde och såsjox direkt i ugnsformen också men jag gjorde den vid sidan om.
DILL OCH CITRONSÅS
5 dl grädde, funkar ju med hälften mjölk också
1-2 dl buljong från fisken
1 citron, saften från den
1 fond du chef fisk / tärning
2 tsk honung
maizena +vatten till redning
1 dl hackad dill
nymalen vitpeppar
1. Koka ihop grädde, citron och fond några minuter och sila sedan i vätskan från fiskformen.
2. Låt allt koka ihop, red en gnutta om du inte låter såsen koka länge och tjockna på sig så.
3. Smaka av med honung, dill och kryddor.
Ångkokaren är fiffig att lägga grönsaker i och på potatiskastrullen bara. Fisk funkar också men jag har bara kört grönsaker. Nu var planen att bara äta de ångade men ibland ändrar man sig mitt i stöket och de hamnade allt i en form med kokta rödbetor och riven ost på toppen. Grillen på högsta en kortis tills osten smält!
Getost, Västerbotten, brie eller en lagrad med smak blir gott.
Nu har jag kokat ingefära och ska dricka avkoket med honung och citron för jag har ont i halsen som en tok så det blev ingen gympa den här söndagen heller.....och jag som längtat.
Ha en skön söndag mina matvänner!
Kommentarer
Postat av: Kerstin
Det var inte illa att få en sån fin fisk. Gott och lättlagat verkar det vara.
Låter inte bra att du har ont i halsen. Drick mycket honungsvatten och krya på dej.
Postat av: Mårtenssons Kök
Se där ja, där är ju den återfunna bambuångaren. Vi har också en sådan i våra skåp någonstans men vi har aldrig använt den...
Och vilken firre, så härligt att få njuta av en sådan fin fångst. Tänk om det fanns någon som kunde komma hem till vårt kök med en sån...
Trackback