Nässelpesto med solroskärnor
![](https://cdn2.cdnme.se/510991/7-3/nasselpesto_5197cf91ddf2b3355d248490.jpg)
100 g förvällda nässelblad (skölj nässlorna noga och koka 2 minuter i saltat vatten)
1 vitlöksklyfta, pressad
3/4 dl (40 g) solrosfrön
1/2 dl riven parmesanost eller annan lagrad ost
1/2 tsk salt
2 dl olivolja
svartpeppar
lite pressad citron och ngn örtkrydda om man vill ha mera smak
1. Lägg ner nässlor, vitlök, solroskärnor, parmesan och salt i en mixer.
2. Mixa in oljan, lite i taget, till en grötig konsistens.
3. Smaka av med peppar och ev lite pressad citron.
Aha, man gör pesto på FÖRVÄLLDA nässlor! Smart, färska mixade låter lite vågat, även om de påstås inte brännas serverade på detta vis heller...
Precis atit pesto ikvall har hemma, gillar det otroligt och varfor inte testa nasselpesto...maste bara klura ut vad Nasslor heter eller om det finns har i Italien:)