Rimmad torskrygg med rödbetor, brynt smör och kapris
Det här är nog den godaste torskrätten jag vet....ok det är fantastiskt gott med pepparrot och ägg till firren också. Min mamma bjöd oss på det här förra veckan och hon är så himla duktig att laga mat min mamma.
Torsken blir extra god om du hinner rimma den!
RIMMAD TORSKRYGG 4 port
600g torskrygg eller torskfilé
SALTLAG till torsken, blanda och låt fisken ligga där i ca 1 timme
1/2 liter kallt vatten
1/2 dl salt
1/2 dl socker
KOKA RÖDBETORNA
1 medelstor beta/portion i saltat vatten tills de är mjuka men med lite "motstånd" ca 30-40 min.
KOKA POTATIS
KOKA IHOP 1/2 liter vatten, purjo eller lökbit, lagerblad, salt och kryddpepparkorn i några minuter och låt sedan fisken sjuda i 5-7 minuter.
BRYN SMÖRET 30 g / portion sakta tills det blir ljusbrunt och får en nötig, knäckig smak och ringla det över torsken.
KAPRIS ska det också vara, det blir en härlig brytning mot smöret och betorna.
Vi fick lite plock före maten också!
Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI
Torskryggen är favoriten i fiskdisken:-) Riktigt lyxig liten bit:-)
Postat av: Mårtenssons kök
Jisses så gott, kapris och rödbetor till torsk med brynt smör... dregel...
Trackback