Wok med kassler
Snabbfixad middag och ändå snabbare om du har frysta wokgrönsaker som är ett bra alternativ tycker jag. På min lediga dag idag har jag såsat på här hemma, bakat måååånga bullar vilket var en evighet sedan och blivit bjuden på tacos hos svärmor och det var supergott! Jag ska slöa vidare bara och har riktigt dåligt samvete, ingen prommis idag och hoppat gympa både igår och idag, hur ska det här sluta???? Kroppen vill vila och jag vill vara på topp på fredag för då är det ett roligt matevent i Kramfors som jag är inbjuden till och verkligen vill åka på. En spännande tävling "Årets Kock 2014" kör "sista chansen" då 8 kockar tävlar om 4 platser i finalen och dessutom massor av "Västernorrlandsmat" och intressanta föreläsare.
En kväll i soffan och titta på "Bonden" borde vara bästa uppladdningen!
WOK med kassler och nudlar 4 port
300g kassler
2 paprikor
1 liten zucchini
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 tumme ingefära
1 chili eller en nypa torkade flakes
olja till stekningen
salt och peppar
nudlar för 3- 4, ca 250 g
1. Fräs grönsakerna och kasslern i omgångar i het panna och krydda. Låt vitlök, ingefära och chili fräsa med i sista pannan och blanda om allt väl.
2. Koka nudlarna, lägg dem i botten på ett serveringsfat och toppa med grönsakerna och kasslern.
Servera med woksåsen!
WOKSÅS att ringla över
1,5 dl sweet chilisås
1/2 citron, saften
1 msk japansk soya
1 msk fisksås
1 msk finriven ingefära
Blanda ihop, smaka av och servera kall!
Kommentarer
Trackback