Blåbärssås
Här får ni en god vinsås med sötma och rejäl smak av blåbär, kalasgott till vilt kött. Jag blev lite småsur i fjällstugan i helgen när jag tinat en bit älgfilé men filén var en tillknölad färspåse! Men biffarna blev helt ok med en gräddskvimp, lite färskost, tomatpuré, enbär och timjan.
BLÅBÄRSSÅS
1,5 dl strösocker
0,75 dl balsamvinäger
1 dl rött vin
3 msk viltfond
2 dl blåbär
smörklick
1. Smält/karamellisera sockret i en stekpanna men det ska inte brännas.
2. Tippa i vinäger+vin och nu "krackar" det till i pannan men ta det lugnt sockret smälter.
3. När sockret smält så skvimpa i fond och lägg i bären och låt såsen koka ihop tills den tjocknar lite.
4. Sila såsen och pressa bären genom silen, runda av såsen med en smörklick.
Alltså hösten är här och visst känns det ok? Vi gick några turer i helgen och det är så himla härligt men snö och backar smäller ändå högre, snart så.......
Kommentarer
Postat av: Anneli
Blir lite nyfiken på blåbärssåsen, det låter spännande!
Svar:
Karin Walker
Postat av: Kerstin
Härliga fjällbilder. Längtar efter att andas lite fjälluft.
Trackback