Fisksoppa med saffran och musslor
Ibland tänker jag lite fel och tror att vi fortfarande är sex personer i huset....jag tänkte iaf soppa för två men när allt låg preppat och klart på skärbräden och mannen frågade med ett flin om vi skulle bli många till middan då kan jag erkänna att jag nog tänkt lite fel;-) Men tror ni jag gråter idag då? Nix nu behövs det inte lagas något alls idag utan det blir bara till att småstöka lite här hemma och värma på "restsoppan" till middag.
Gillar du inte musslor så lovar jag att soppan blir jättegod ändå.
FISKSOPPA 5-6 port
250g torskfilé
250g laxfilé
1/2 nät med musslor
1 stor fänkål eller 2 små
3 morötter
2 dm purjolök
1-2 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
1 kuvert saffran
1 citron, saften av den
1 msk fisksås (eller salta lite bara)
9-10 dl fiskbuljong, från kok eller vatten+tärning
2-3 dl grädde
1,5 dl hackad dill
3 msk smör
maizena+vatten att reda av med
nymalen vitpeppar
1. Skär laxen i bitar och skiva fänkål, morötter, purjo och vitlök.
2. Smält smöret i en gryta och låt saffran fräsa med.
3. Pytsa sedan i tomatpure och grönsaker och låt allt fräsa runt utan att ta färg.
4. Tippa i fiskbuljongen och fisksåsen och låt grönsakerna puttra på tills grönsakerna är lätt mjuka och red av med maizena+vatten så att soppan blir simmig men inte tjock.
5. Tvätta musslorna och ta bort "skägget" på dem, kasta de som är trasiga.
6. Rör i grädde och när soppan sjuder lägg i fiskbitar och musslor och låt allt sjuda i ca 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
7. Rör försiktigt i dill, smaka av med salt och nymalen vitpeppar och späd ev med mera vätska ja sen är det bara att äta och njuta!
Kommentarer
Postat av: Ann Sofi Matsafari
Jag älskar musslor i soppa! Det här låter riktigt gott!
Ha en skön söndag!
Svar:
Karin Walker
Postat av: Mårtenssons kök
Nej, det finns inget i den soppan som vi inte gillar! Magiskt gott är det med en fisksoppa av denna sorten, ett glas vitt till är inte fy skam det heller:)
Kramar till dej, Karin!
Trackback