Fläskpannkaka med lingonsylt
Åhh vad jag längtat efter fläskpannkaka! Jag är ingen pannkaksälskare men med gott salt fläsk och lingon är det svårt att inte gilla det!
FLÄSKPANNKAKA 1 långpanna
3 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
salt
300g rimmat fläsk
smör
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet och vispa sedan i resten av mjölken+salt.
3. Tärna fläsket och stek det med en gnutta fett i en stekpanna eller i ugnen i långpannan.
4. Smörj en långpanna med lite smör, tippa i pannkakssmeten, fördela fläsket i formen och grädda i 20-35 minuter.
Kommentarer
Postat av: Ann Sofi Matsafari
Just den här maträtten står på vår veckomatsedel idag:) En bra vardagsräddare i nöden som inte tar lång tid och som man aldrig tröttnar på:)
Svar:
Karin Walker
Trackback