Rödbetor med chevre till saftig kycklingfilé
Rödbetor är ju fantastiskt gott och tillsammans med getost blir det en riktig hit, ta en annan ost om du har problem med "geten". Kycklingfilé i kombination med en ugn och en ugnstermometer blir bara så bra, jag kör till 68 grader och sedan får filéerna ligga kvar några minuter i ugnsformen på spisen. Saftigt blir det om du har låg temperatur i ugnen och inte översteker!
KYCKLINGFILÈ 2 port
2 kycklingfileér
salt, peppar, pastarossa krydda (santa maria)
1/2 citron, saften av den
smör och olja
1. Bryn kycklingen i smör och olja och krydda rejält, pressa över citronen
2. När den fått färg så lägg den i en ugnsform i 125-150 grader och kör den tills innertemperaturen är ca 68-70 grader (ca 25-30 min)
RÖDBETOR MED CHEVRÈ 2 port
3 stora rödbetor
150g chevréost, fetaost eller lagrad hårdost
1/2 dl valnötter
honung
salt och nymalen vitpeppar
1. Koka betorna tills de är mjuka men med lite tuggmotstånd.
2. Krama bort skalet när de svalnat en aning.
3. Klyfta och lägg i en ugnsform, krydda med salt och peppar och smula över osten.
4. Gratinera i 200 grader tills osten smält men inte fått färg.
5. Ringla över honung, strö över nötterna och kör sedan tills osten fått lite färg.
SÅS:
1 dl creme fraiche 34%
2 tsk persilladekrydda eller pressad vitlök och ngn salladskrydda
1. Rör ihop såsen och servera den kall till kycklingen och betorna.
Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI
Jag älskar kombinationen chevré och rödbetor!
Trackback