Vaniljpannacotta med hallongelè
God och enkel efterrätt som kan fixas i förväg, det gillar jag! Gelèsockret är enkelt att använda särskilt om man ska göra efterrätt till många. Jag glömde visst att köpa vit choklad att toppa med men det blev gott ändå.
Receptet kommer från Ica.
VANILJPANNACOTTA MED HALLONGELE` 4-5 port
4 dl grädde
4 msk gele`socker multi
1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
HALLONGELE`
200g hallon
1 dl vatten ( ta lite mindre vatten och 1 msk citronsaft tycker jag!)
6 msk gele`socker multi
- Blanda grädde och gelésocker i en kastrull.
- Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg ner stång och frön i grädden.
- Låt det koka upp och koka ca 1/2 minut, ta upp stången.
- Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp.
- Blanda hallon, vatten och citron i en kastrull och låt det koka några minuter.
- Passera hallonen genom en sil, låt"hallonsaften" och gelésockret koka ca 1/2 minut och sedan svalna någon minut.
- Skeda geléet över pannacottan och låt det stelna.
- Hyvlas vit choklad över pannacottan före servering.
Kommentarer
Postat av: Ann Sofi Matsafari
Pannacotta är en bra efterrätt! Och gärna so här med vanilj:)
Postat av: Mårtensson kök
Så bra med gelesockret i, vi har en paket som har stått i skafferiet och bara väntat på att få komma till nytta väldigt länge nu... Och pannacotta är en kanonefterrätt, bra när det går att förbereda i god tid!
Kram på dej, Karin och ha en fin vecka
Trackback