Chocolatechip and seasalt brownie
Den här kakan är bara för oss som verkligen älskar choklad för den smakar mycket choklad och är mäktig som attan! Saltet på toppen bryter av gott så det får du inte hoppa över, en gräddklick till kan vara gott men det är gott utan också. Lättbakad var den också!
Receptet hittade jag hos Madebymary.
Kolla in hennes recept och fantastiska bilder!
CHOCOLATE CHIP AND SEASALT BROWNIE 16 bitar
235 gram rumsvarmt smör
4 dl / 360 g socker
4 ägg
0,75 dl ljus sirap
2 dl / 90 g kakao
2 dl / 120 g vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mörk choklad
1.5 dl grädde
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
80 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
80 g mjukt smör
Havssalt
1. Sätt ugnen på 175 ° och klä en fyrkantig form med höga kanter med bakplåtspapper och smöra det.
2. Vispa smör med sockret vitt och krämigt, sikta ner kakao och vänd samman detta med sirap och salt.
3. Knäck i ett ägg i taget, rör om och sikta sedan ner vetemjölet i smeten.
4. Grovhacka chokladen och vänd ner det i smeten och blanda noga.
6. Blanda socker, sirap, grädde och den mörka chokladen i en kastrull (chokladen ska vara delad i mindre bitar)
7.Värm på medelhög värme, rör hela tiden och låt det koka i ca 5 minuter, tills blandningen är tjock och blank.Dra kastrullen från plattan och blanda ner det mjuka smöret.
8. Häll toppingen över kakan och låt den vara kvar formen.Låt svalna och ställ sedan i kylskåp fram till servering.
9.Lyft upp kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret, skär i 16 bitar och strö lite havssalt på varje brownie.
Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J
Muuums smaskens ;)
Svar:
Karin Walker
Postat av: Ann Sofi Matsafari
Låter helt perfekta! Och farligt goda!
Svar:
Karin Walker
Postat av: Matro Sara
Oj så gott! Dessa måste jag nog prova - snart.
Svar:
Karin Walker
Trackback