SNABBINLAGD BRANTEVIKSSILL (recept från Gävle Dagblad)
1 burk 5-minuterssill alt. 400 g inlagd löksill
Till smaksättning:
2 dl strösocker
1 msk salt
1 dl hackad gul lök
1 dl hackad rödlök
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 msk krossad kryddpeppar
1 msk krossad vitpeppar
1 msk citronpeppar
1. Lägg sillen i en sil och låt lagen rinna av (plocka bort eventuell lök från löksillen)
2. Skala och hacka gul lök och rödlök ganska fint.
3. Hacka dillen och gräslöken fint, krossa krydd- och vitpepparkorn i mortel och blanda lökhack med dill, gräslök och all peppar. Rör i salt och socker.
4. Skär sillen i bitar och varva sill med lök- och kryddblandning i en glasburk, avsluta med kryddblandning.
5. Ställ burken svalt i 2 dygn, det ska inte vara någon lag med i burken för kryddorna kommer att bilda spad under lagringen.
DILLPESTOSILL ska bli min fjärde sill men den vill jag vänta några dagar att göra! Den verkar supergod tycker jag.
Ha nu en underbar och riktigt GOD JUL mina vänner och ta hand om varandra!