Södrastations köttgryta
3 vitlöksklyftor
1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk
250g kryddig korv, ex Merguez
1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag
250g steklök
4 morötter
4 stänger stjälkselleri
4 dl porter
1 msk skånsk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk sambal oelek
3 msk lingonsylt
3 dl vispgrädde
2 msk ljus redning
salt, peppar, oregano, timjan
4. Rör ner senap, äppelcidervinäger, sambal oelek, lingonsylt, örtkryddor och grädde och och låt det koka ihop under lock tills köttet känns mört (30-60 min)
5. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet.
6. Hacka sist rejält med persilja och strö i grytan och servera med kokt potatis.
Där har vi ju den där grytan som vi såg på ditt Instagram, den såg verkligen så där härligt krämigt god ut. Kul med skånsk senap i, det är har vi nog aldrig haft i en gryta förr. Och med samba och lingon, nope det var nåt nytt det. Men vi är absolut med på noterna, visslar och applåderar gör vi också, och sparar receptet!
Kramar till dej