Mintchokladrutor
100 g smör
5 dl florsocker
1 tsk pepparmintsarom
3 droppar grön karamellfärg
CHOKLADGLASYR
200 g mörk choklad
50 g smör
1/2 tsk pepparmintsarom (jag hoppade över minten här!)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (c:a 24×30 cm) eller smöra och mjöla formen.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Finhacka chokladen och smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och blanda i chokladen och rör tills den smält.
6. Tillsätt chokladsmöret, olja och mjölk i smeten.
7. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och och rör ner i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt.
9. Vispa smör och florsocker tills det är riktigt krämigt, blanda i pepparmintsarom och karamellfärg.
10. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret och låt det smälta över vattenbad eller i micron. Rör sist ner pepparmintsaromet och låt svalna lite.
11. Bred ut mintkrämen jämnt på kakan, ställ i kylen en liten stund för att få kakan kall.
12. Bred sist på chokladglasyren och låt kakan vila i kylen tills chokladen stelnat, skär sedan upp rutor.
gott