Mintchokladrutor

 
Gillar du Aftereightchoklad? Då gillar du de här kakorna! Jag har gjort de här fast med punch/arraksmak i krämen tidigare så välj det du gillar bäst.
Receptet har Fredrik gjort och här finns det massor av goda grejer!
 
MINTCHOKLADRUTOR
4 ägg
3 dl strösocker
200g smör
100g mörk choklad
0,5 dl matolja
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
 
MINTKRÄM
100 g smör
5 dl florsocker
1 tsk pepparmintsarom
3 droppar grön karamellfärg
 

CHOKLADGLASYR
200 g mörk choklad
50 g smör
1/2 tsk pepparmintsarom (jag hoppade över minten här!)

 


1. Sätt ugnen på 175 grader.


2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (c:a 24×30 cm) eller smöra och mjöla formen.


4. Vispa ägg och socker pösigt.


5. Finhacka chokladen och smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och blanda i chokladen och rör tills den smält.


6. Tillsätt chokladsmöret, olja och mjölk i smeten.


7. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och och rör ner i smeten.


8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt.


9. Vispa smör och florsocker tills det är riktigt krämigt, blanda i pepparmintsarom och karamellfärg.


10. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret och låt det smälta över vattenbad eller i micron. Rör sist ner pepparmintsaromet och låt svalna lite.


11. Bred ut mintkrämen jämnt på kakan, ställ i kylen en liten stund för att få kakan kall.


12. Bred sist på chokladglasyren och låt kakan vila i kylen tills chokladen stelnat, skär sedan upp rutor.


Kommentarer
Postat av: Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

gott


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0