Semmelkladdkaka

 
 
 
Här kommer årets twist på semla mina vänner som ni kanske redan testat, undra om den är godare än fjolårets wrap?
Eftersom jag inte bakat semlor i år så blir det här nu en kombo av semla och Alla hjärtanskaka..... meeen det bidde visst ingen kladdig kaka för jag gick och vilade samtidigt som kakan åkte in i ugnen och just DET är ingen bra kombo!
Döper väl om den till mandelkaka med grädde helt enkelt och hoppas att vännerna i fjällstugan äter den ändå;-)
 
 
 
 
 
SEMMELKLADDKAKA (Recept från MittKök)
150g smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kardemummakärnor (det står 2 tsk i receptet)
100g mandelmassa
3ägg
1 tsk vaniljpulver (det står 2 tsk vaniljsocker i receptet)
 
Topping:
2 dl grädde
rostad eller flagad mandel
florsocker
 
 
 
 
1. Smält smöret i en rymlig kastrull, mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt.
 
 
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned det och äggen i kastrullen med smör till en jämn smet.
 
 
3. Blanda ner mandelmassan och häll smeten i en smord och mjölad kakform/springform, 20cm i diam.
 
 
4. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
 
 
5. Spritsa på grädde när kakan kallnat, strö över mandel och sikta över florsocker.
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Så gott det ser ut!

2016-02-12 @ 20:56:35
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Felicia

Låter gott!

2016-02-12 @ 22:41:43
URL: http://feliciaholmgren.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0