Tre smarriga soppor!

 
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor.
De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan!
 
 

MINESTRONESOPPA 4-6 port
3 morötter
1 palsternacka
1 stor lök
1 liten purjolök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2,5 dl okokt pasta
1,5 liter buljong eller vatten+tärning
1 tsk paprikakrydda
2-3 tsk torkad basilika
1 dl hackad persilja
basilika
peppar och ev. salt
2 msk olivolja


1. Hacka eller strimla grönsakerna fint och fräs dem i oljan, fräs med tomatpuré och kryddor också.


2. Tippa i buljongen och pastan och låt allt puttra tills pastan är kokt.


3. Smaka av med kryddor och persilja.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här soppan blir så god och fräsch med citron och ingefära.
Passar att servera som en förrätt i ett glas eller liten mugg med en brödbit, smördegsrulle eller en tortillamacka ja jag lovar att det blir tokgott!
 
 
MOROTSSOPPA 3-4 port
0,5 kg morötter ungefär
vatten+buljongärning eller fond
2-3 msk pressad citron
2 msk riven ingefära, smka dig fram!
1 klyfta vitlök
1 dl grädde eller mjölk
 
 
Topping:  Stekt bacon/ chorizokorv/räkor eller stekta grönsaker, en klick creme fraiche och gillar du koriander så strö det överst!
 
 
1. Skala, dela och koka morötterna mjuka i buljongen.
 
 
2. Mixa soppan slät och tippa i grädden, späd med mera buljong om den är för tjock.
 
 
3. Smaka av med citron, ingefära, vitlök och kryddor och låt soppan puttra en kortis.
 
 
 
SVAMPSOPPA MED SMÖRDEGSSNURROR
5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk (trattkantareller, gula kantareller, blandsvamp eller champinjoner)
5 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong
5 dl grädde
1 liten lök
2 msk smör
1-2 msk tomatpuré
maizena+vatten
ev. salt och peppar


1. Lägg svampen i blöt om du har torkad , krama ur den och hacka den. Har du färsk svamp så dela den bara i småbitar.


2. Hacka löken och fräs den i smöret och låt svampen steka med. Låt tomatpurén svänga med.


3. Tippa i buljong och grädde och låt allt koka ihop.


4. Red av soppan en gnutta så den blir lite krämig och smaka av med mera kryddor om det behövs.
 



SMÖRDEGSRULLAR
3 st frysta smördegsplattor eller 1 rulle från kyldisken
2-3 dl riven ost med smak
1 ägg

Tina smördegen om du har fryst.

Jag delade varje platta i fyra remsor.

Penslade med vispat ägg och vände/klämde fast osten och snurrade runt.

Lite kletigt var det men gott!

Grädda i 225° ugn tills osten smält och snurrorna fått färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0