Kycklingvingar med barbequesås




Kycklingvingar har jag aldrig köp tidigare men eftersom jag skulle laga Gumbo till varmrätt och hamnade på receptsidor i New Orleans och Creolska köket och där flaxade det runt mycket vingar så fick det bli förrätt i fjällstugan. Lätt att fixa och frysa in i förväg! 

KYCKLINGVINGAR
1kg frysta kycklingvingar
3 msk soya
2 msk oystersås
1 msk sweet chilisås
1 msk paprikakrydda gärna het
1 msk Jamaican Jerk eller grillkrydda
1/2 msk torkad örtkrydda av något slag
2 tsk salt

1. Lägg de tinade vingarna med kryddblandningen i en plastpåse några timmar, vänd och "krama" om vingarna.

2. Grilla de på plåt med papper i  15-20 minuter i ca 225 °.


Hur gjorde jag nu barbequesåsen?.......Ungefär såhär men smaka dig fram den ska vara både stark och söt och lite rökig.


BARBEQUESÅS
1 gul lök
1-2 färska chili gärna olika sorter, torkade flakes blir också bra
3-4 vitlöksklyftor
500g passerade tomater
1-2 msk vinäger
2-3 msk farinsocker
1 tsk rökt paprikakrydda eller flytande röksmak på flaska
salt och peppar
2-3 msk olivolja

1.Hacka lök, chilic och vitlök och fräs det mjukt i oljan.

2. Tippa i tomater och de övriga grejerna och låt såsen småputtra 10 minuter eller mer.

3. Smaka av med mera socker, syra eller salt.

4. Servera såsen kall men den borde funka varm också förresten.




Selleri, morötter, salladslök och chips dippade vi också men dom såserna kommer senare. Det är småtrevligt att äta med händerna eller hur?



Här kommer nog det godaste som finns.... ialla fall top 10 av det godaste som finns.....surströmming på tunnbrödmacka med potatis och lök......
Vi åt här hemma på altanen idag med mamma och svärisarna så Oskars och Leif Mannerströms sura fiskar är nu uppätna, kan man äta 7 strömmingar? Ja det gick alldeles utmärkt det men så har jag druckit som en kamel hela kvällen också!













Trackback
RSS 2.0