Heta räkor




Men idag blir det en skön innedag tror jag, det över 30 minus imorse så jag har ingen längtan ut direkt. Har flyttat ut hela frysboxen (efter tips från fb) och frostar av den, passar ju fint en griskall dag som denna och tänk vad man hittar grejer!

Det blev räkor till middag igår och jag gillar räkorna som dom är med bröd, sallad och en skagenröra men ibland vill jag ha lite mera smak. Det är perfekt att göra så här om man vill tina räkorna snabbare. 


Till 1/2 kilo räkor,  fräs i stekpannan:

2 klyftor hackad vitlök i 2-3 msk olja, lägg i.....

1-2 tsk sambal och rör runt

2-3 msk ketchup eller tomatpuré

2-3 msk vatten och en nypa salt

låt sedan räkorna fräsa runt hastigt och lägg dom och såsen på ett fat...vänd runt 1 dl dill eller koriander och ställ räkorna kallt en stund om de hunnit bli varma.



Är du mera räksugen? Klicka på bilden så får du receptet!




HETA RÄKOR MED SAFFRANSAIOLI






FRITERAT SEAFOOD OCH HET DIPPSÅS








HET RÄKSÅS







Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Smarrigt värre! 30 minus låter kallt, jag gnällde när det var 14 minus här i Stockholm igår. Brrrrr...

2012-02-05 @ 11:02:26
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: choklad carro

Ååååh! det här är en av mina favvisar av din matlagning! nu sitter jag och dregglar... Mmmmmm :)

2012-02-05 @ 23:59:09
Postat av: choklad carro

Ååååh! det här är en av mina favvisar av din matlagning! nu sitter jag och dregglar... Mmmmmm :)

2012-02-05 @ 23:59:17
Postat av: milla

Så gott, vad skönt att frosta av frysen. Det ska jag också göra under veckan

2012-02-06 @ 20:09:38
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0