Smält rabarber, hallon och mandelgrädde
Jag pallade rabarber hos svärföräldrarna idag men de fick faktiskt smaka på den också! Rabarbern har precis kommit upp här och var så späd och fin. Det är ju nu den ska ätas!
Syrlig och fräsch efterrätt det här och grädden blir lagom söt av mandelmassan, det skulle säkert funka med någon likör i grädden också om man gillar det, själv gillar jag det inte.
Glöm inte något crunchy på toppen!
SMÄLT RABARBER med hallon och mandelgrädde ca 6 port
1 liter rabarber i cm stora bitar
4-5 msk socker
1,5 dl hallon frysta eller färska
3 dl vispad grädde
1 dl grovt riven mandelmassa
1 påse mandelbiskvier/smulade mandelbiscotti/rostade nötter/ smulade digestive eller krispiga kakor
1. "Smält" rabarbern med sockret på svag värme i 5-10 minuter, den ska bli mjuk men inte helt sönderkokt.
2. Fördela kompotten i fina glas och låt den svalna, här la jag på några frysta hallon på rabarbern och ställde kallt.
3. Vispa grädden och blanda ner den rivna mandelmassan.
4. Toppa varje glas med grädde och något krispigt och servera direkt!
Här kommer det en snabb efterrätt med hallon!
Hallon och smulade digestive varvas med vispad grädde som blandats med Philadelphiaost och lite riven mandelmasa på toppen.
Kanske är du sugen på RABARBERPAJ eller RABARBERDRICKA?
En annan PAJ eller PICKIS PAVLOVA, den sista är fantastiskt god!
Kommentarer
Postat av: Ann Sofi Matsafari
Mums:) Vilken somrig dessert!
Postat av: Jannice
Ååh, rabarber... Så gott! I alla fall i kombination med nåt sött. =)
Trackback