Tomatsoppa med pasta och basilika



Det är tydligen inte bra att ta det lugnt och slöa en dag för nu är det förkylning på gång här, tröttsamt! Jag har legat och vilat i omgångar så det kanske ger sig. Jag blev sugen på en varm tomatsoppa och eftersom mina egna tomater hänger där i mängder men fortfrande är gröna så tackar jag Ö&B för era 3 kronors tomatkartonger!

TOMATSOPPA 4 port.
500g passerade tomater
1 lök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 liter vatten
3 dl okokt pasta
2 buljongtärningar
1 tsk hot chilimix/färsk chili
honung
ev. salt, peppar
färsk basilika
creme fraiche att klicka i soppan

Hacka lök och vitlök och mjuka på den i oljan.
Tippa i allt utom pastan och låt det koka upp.
Koka pastan i soppan och smaka av med kryddor och basilika. 

Ja den här lyxiga lördagsmiddagen var inte nog utan till soppan åt vi varma mackor med ost och salami!

Nu blir det sängen och en stor kopp te och en bit mörk Marabou mint (ja en stor bit förresten), visst är det väl bra mot förkylning?

Grillfest, kanske årets sista?

Vart tog den här veckan vägen då? Jag hade tänkt bjuda svärfar på middag för han var ensam hemma hela veckan men för att det skulle funka bra så måste man ju vara hemma själv!



Vi är ett gäng som har ett vinlotteri och igår träffades vi och grillade vid dammen i Östavall. (Ni behöver inte bli nervösa för nästan alla kort på er blev grumliga eller också grimaserar ni) Det var så varmt och skönt som det knappt varit på hela sommaren. Vi åt grillad karré och starka korvar, färskpotatissallad, grönsallad, örtsås och baguetter med kryddsmör. Stora muffins med lingon och kardemumma blev efterrätt.

Kryddsmör till macka eller kött
300g smör
2 -3 klyftor vitlök
5-7 soltorkade tomater
1 msk kapris eller lite oliver
1 dl blandade färska örter (salvia, timjan, persilja)
svartpeppar ev. salt

Kör allt i matberedaren tills det blir slätt!

Kall sås till kött och grönt
6 dl gräddfil
1 tsk sambal
2 klyftor vitlök
1 dl hackad koriander
honung
salt, peppar


Åsas potatissallad utan proportioner
kokt färskpotatis
sockerärtor
soltorkade tomater
körsbärstomater
fetaost
paprika
rödlök
basilika
olja, vinäger
salt och peppar


Den stubben brann hela kvällen vid Holmsjön och det tackar vi Micke Berg för!



Supermysig kväll så vad spelar det för roll om man vinner eller inte!
Lätt för mig och säga som inte ens gillar vin och förresten så vann jag två flarror!
Nu ska jag kolla runt hos mina bloggvänner och se vad dom har lagat på sista tiden.


Scones på kvällskvisten



Det blev ingen riktig middag i huset idag utan rester och gammalt hopskrap, operation rensning pågår i kyl och frys! Men eftersom det kommer hit några kompisar ikväll och jag inte hade något till fika i frysen så rörde jag ihop scones(blev inte riktigt mätt på rester!) COOPS chokladcookies slank ner i korgen när jag handlade tillsammans med Björnekullas ekologiska apelsinmarmelad med fläder, oj oj oj nästan andnöd där! Imorgon eftermiddag ska jag och dottern åka till stan och handla grejer till hennes lägenhet, mest köksgrejer och sånt.
Undra om jag kan lura med henne och äta sushi?

SCONES FRÅN 7 SORTERS KAKOR 
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
3 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk

Blanda allt det torra och fördela smöret i det (jag kör elvispen!)
Rör sedan ner mjölken och arbeta ihop allt till en deg.
Jag rullar ut en längd och delar den i 10 små bitar.
Grädda i 250° i 8-10 minuter.



Coopcookies var både billiga och goda!

Svartvinbärssylt fast bara ett litet kok

Min snälla mamma har varit här och plockat 20 liter svartvinbär när vi har jobbat. Jag har sköljt och frusit in det mesta men några burkar sylt att ha i filen är gott tycker jag. I dag har jag varit på ett nytt dagis och jobbat så det snurrar många nya namn i knoppen just nu och två nya ställen ska det bli innan veckan är slut. Det känns spännande och jag hoppas att jag fixar att åka runt på så många ställen men själva jobbet med småbarn känns riktigt roligt.



Min lilla svartvinbärssylt
1 liter repade svartvinbär
1 dl vatten
4-5 dl socker

Jag kokade bären 15-20 minuter tillsammans med vattenskvätten.
Sedan tog jag kastrullen åt sidan och rörde i sockret tills det smälte.
Heta rena burkar blev fyllda och nu står de på svalning.
Jag hoppas den håller sig ett tag i kylen för jag har inte haft i något konserveringsmedel.

Nu ska jag susa iväg och spela med spelmanslaget och ikväll ska vi spela Jämtlåtar med Ulf Andersson, kuuuul!
Han hade kurs med oss i våras och jag undar om låtarna sitter kvar.......

Hel kyckling med en massa örter och citron

Skön söndag har jag haft idag bortsett från morgonens städning då som jag inte kunde skjuta upp längre. Pratade lite med Anna på skype och hon planerar som bara den tills vi ska åka till henne på kiwiön. Efter det  kom Katri på te och vi satt ute i solen och slappade i flera timmar. Men som om inte det här skulle vara trevligt nog så kom Lisa hem på blixtvisit tillsammans med pojkvännen Adam (som jag hela tiden kallade Anton???, alltså jag känner knappt någon Anton !) Jag var ju inte direkt förberedd med mat och så men fick till en varsin svampmacka att börja med, kyckling, ris, grönsaker, vitlöksbröd och till efterrätt rörde jag ihop en hallonkaka.
Såna här glada överraskningar gillar jag!



CHAMPINJONMACKA
250 g färska champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk smör
1/2 svampbuljongtärning
några droppar soya
4 rostade skivor bröd
vitpeppar
klippt persilja

Skiva svampen och stek den i smöret.
Slå på grädde, soya, smula i buljongen och låt allt koka ihop till lagom tjocklek.
Lägg upp på det rostade brödet och strö persilja över.

Här får ni fantisera hur kycklingen såg ut, för jag raderade bilden och det enda som finns kvar just nu är avgnagda ben!

MIN GLADA SÖNDAGSKYCKLING
1 hel färsk kyckling
kryddsmör:
1 dl hackad rosmarin, salvia och timjan, torkade går fint men ta då hälften.
saft och skal av 1 citron
50 g smör
1 tsk salt

Blanda ihop kryddsmöret och smeta in kycklingen runtom och inuti med det. Jag gjorde små fickor i köttet här och där och stoppade in smör där och under skinnet . Knöla in citronen i bitar också, inuti alltså (oj vad det var svårt att skriva normalt nu då)
Stoppa in kucklan i ugnen på 175-200°i ca 1 timme.
Späd med vatten i botten på formen så du får en god buljong till såsen.

Ljuvlig sås
2 dl buljong från kycklingen
2 dl creme fraiche 34%
1 msk hackade örter

Kokade ihop det här bara och jag behövde inte krydda ett dugg!





Grönsaker i ugnen
2 paprikor
1 knippe salladslök
1 rödlök
2 rödbetor
1/2 zucchini
olivolja
honung
1 tsk hotchilimix
flingsalt

Dela grönsakerna i bitar och klyftor.
Ringla på olja, honung och kryddor.
Kör dom i ugnen i ca15-20 minuter 225°

I går kväll var vi på 40-årskalas i Fränsta och det var kul och gott som bara den. Kajsa som fyllde år har jobbat med mat i många många år och det märktes på kvällens meny för det var helt fantastiskt gott! För mig är det en gåta att hon bytt bort det jobbet och utbildat sig till lärare (en väldigt duktig sådan!) men eftersom jag aldrig jobbat i ett kök så vet jag antagligen inte vad jag pratar om och fattar väl inte hur slitigt det är helt enkelt!

♥Sill och strömmingsbuffé och hårt bröd till förrätt
♥Kycklingfilé gremolata, rostbiff med rosèpeppar, risotto, rödbets/fetasallad, quinoa, parmesansky, bröd, ost, oliver m.m
♥Lingonparfait med lingoncouli och havreflarn

Kom jag ihåg rätt Kajsa eller har jag missat något? Tomatsillen med kapris vill jag ha receptet på!



Bilderna från kvällen blev det inte mycket av och jag vet inte om det går att skylla allt på ljuset !!??
Dans blev det till Perma band så vi fick skaka av oss lite av maten.
Tack för en trevlig kväll Kajsa!

Falafel med pitabröd, baba ganoush och sallad

Gissa om det small i köket idag? Ha ha Frida och jag lättade 1 dm eller 2, det var den här lilla handgranaten som detonerade i ugnen!


Jag är mest förvånad att det kunde komma så mycket ljud från en så liten aubergine, nästa gång delar jag på mitten!
När jag slutade jobbet idag så åkte Frida och jag till Ånge och handlade. Eftersom vi gjorde det så bra så köpte vi wienerbröd med "meget chokolade" på och bjöd in oss hos Petter och Peter på fika och full av energi åkte vi sen hem och lagade middag.
 
Det här falafelreceptet hittade jag i boken World Food Café och det gick lättare och fortare än att steka köttbullar!



Ser nästan ut som negerbollar det här!




FALAFEL
1 burk kikärtor 240g
2 skivor torrt bröd
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 msk mald spiskummin
1/2 chili eller chiliflakes
1,5 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 knippe bladpersilja eller koriander

Till fritering:
sesamfrön och olja såklart

Lägg allt utom kikärtorna i en matberedare och kör det slätt.
Tippa i kikärtorna och mixa med dom också.
(Här står det i receptet att man kan tillsätta vatten om smeten är alltför torr eller mera bröd om den är för lös)
Rulla bollar och vänd runt dom i sesamfröna.
Fritera i het olja tills bollarna är bruna och krispiga.
Lägg upp dom att rinna av på hushållspapper.



Baba ganoush, en liten en
1 liten aubergine
1 klyfta vitlök
1 msk tahini (min var slut, tog lite sesamfrön istället)
1/2 msk olivolja
saft och skal av 1/2 citron
hackad bladpersilja (jag tog koriander)
paprikapulver (jag tog harissakrydda)

Grilla auberginen tills skalet börjar bubbla, OBS dela den eller ta på hörselkåpor!
Jag hade ingen grill igång utan tog ugnen på högsta heat.
Gröp ur det mjuka köttet och mixa allt med stavmixer.

Fridas vitlöksås
1,5 dl turkyoghurt
1,5 dl creme fraiche
1 stor klyfta vitlök
persillade, salt och peppar

Dagens godaste sås blev det på slutet då jag blandade en dutt vitlökssås med "babbaröran", så får det bli nästa gång!
Dagens ogodaste (låter kanske bättre än äckligaste) var de köpta pitabröden! Ska baka och lägga i frysen framöver.
Ha en skön kväll mina vänner , nu ska jag gå och plocka in och bädda om mina växter DET SKULLE BLI FROST I NATT!

Mandelkubb



Jag frestar väl inte så många med den här middagen men jag råkar älska blodpudding!
Tänk tunt blodbröd, knaperstekt fläsk och vitsås det har inte jag ätit på hur många år som helst. Kanske jag ska säga det till min lilla mamma så är nog den middagen fixad? Blodmat gillar jag men inte så mycket så jag vill ta reda på blodet som svärmor gör och gräddar blodpannkaka av! (sorry idag är jag ingen aptitiretare!)



Kubb och riktigt kall mjölk det är sommar det nej förresten det passar mig året runt.
Barndomsminne så det smäller om det för mamma gjorde ofta kubb när jag var liten.Jag glömmer aldrig när jag skulle överraska mamma med kaffe och kakor när hon kom hem från jobbet. Jag gick i 3.an och gjorde gaffelkakor med havresmak och Karl den XV kringlor, kringlorna fick jag slita med men stolt som en tupp var jag! Recepten hittade jag i Sju sorters kakor och därifrån kommer det här kubbreceptet också.

Mandelkubbar ca 20 st
100g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil eller filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
6-8 droppar bittermandelolja eller 10-15 bittermandlar
pärlsocker och ev mandel till garnering

Rör smör och socker fluffigt.
Tippa sedan i resten och rör till en slät smet.
Klicka ut på plåt och strö pärlsocker över.
Grädda i 200-225° i ca 15 minuter.

Japp nu har kubben kallnat så nu ska jag provsmaka en med lite mjölk till och läsa World Food Café ( Carolyn&Chris Caldicott), en finfin kokbok som jag lånat. Det är bara vegetariska recept i den så kanske det blir "kaninmat" innan veckan är slut!

Pasta med bacon och cambozola






Här kommer dagens middag från mitt kök! Jag hade inga roliga saker i kylskåpet och morötter var allt jag hade i grönsaksväg men då hittade jag en liten "Zetaantipastoburk" i skafferiet som blev räddaren i nöden. Den fick sällskap av pasta en ostbit ett paket bacon och en gräddskvimp!

MIN SÖNDAGSPASTA
4 port  pasta
1-2 paket bacon
1 burk  zucchini/paprika antipasto
2 dl grädde
2 dl mjölk
200g cambozolaost
2 klyftor vitlök
färsk basilika
salt och svartpeppar

Koka pastan och stek baconet.
Koka upp gräddmjölken och låt osten smälta i den.
Hacka rejält med basilika och lägg i den.
Lägg tillbaka den kokta avrunna pastan i kastrullen , rör ner paprika/ zucchini blandningen och slå över ostsåsen.
Blanda allt ordentligt och smaka av med peppar och ev.salt.
Lägg upp pastan på ett stort fat och strö över bacon och basilika.

Igår var vi hos min brorsa och hans fru på kräftparty. Det är något särskilt med kräftor, det kanske beror på att vi alltid fiskade när vi var små. Hur mysigt var det inte med alla eldar längs älven.....korvgrillning förstås, mammas goda farinlimpemackor i blåa plåtburken och man fick var uppe så länge man ville. Nu är det inget fiske i älven men tänk vad kul om de skulle lyckas med inplanteringen.


Kolla in Karinas kräftbröd!
 

Västerbottenpaj och romsås , mums!


Drottningpaj och vaniljsås till efterrätt.


Tack för en trevlig kväll!

Mazarinkaka och tigerkaka



Jag har bakat två långpannekakor till fotbollen i morgon men efter den första kom jag på att det kanske kryllar av mandelallergiker där så jag diskade pannan nooooga och gjorde en tigerkaka också. Jag följde samma recept men hoppade över mandeln/mandeloljan och tog 1 dl kakao i hälften av smeten och ökade på till 4 tsk bakpulver. Mjölmängden höftade jag i så den kan jag inte säga exakt. Söt glasyr var jag inte sugen på just nu (läs:orkade jag inte göra) så i kiosken i morgon siktar jag bara över rejält med florsocker på kakorna.

Mazarinkaka
4 ägg
6 dl socker
400g  smält smör
1,5 dl mald mandel
7-8 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
5-6 droppar bittermandelolja

Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda allt det torra och tippa växelvis i det tillsammans med smör/mjölk i äggvispet.
Grädda i smord och mjölad långpanna i 200° i ca 20 minuter.

Glasyr
3 dl florsocker
60 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe

Här är min ogräddade tigerkaka!


Det har varit två små kusiner hos mig ikväll och jag behövde knappt diska den här bunken!


Kebabsallad med vitlöksås



Idag var min första öppning på dagis och med två larm laddade på 4.45 och tidig kväll igår så gick det riktigt fint. När jag kom hem åkte jag till Näset och plockade hallon, jag var laddad till tänderna med kläder, kragar, huvor, hjälm och visir (vrålljug!) snacka om respekt, myggen visade sig knappt!
Nu är jag klar med hallon för allt som allt blev det 10 liter och det är mycket för en snigelplockare som mig! Bläbär har jag inga men funderar på att köpa en hink.
Planerade pasta till middag men såg på dottern att  ja det var väl ok men inte yippie. Då föreslog jag en sallad och i samma veva såg jag kebabsplittpåsen i frysen och vet ni det blev yippie!

KEBABSALLAD
kebabsplitt ( krydda med spiskummin, chili och salt)
isbergsallad
småtomater
zucchini
rödlök

Det här var allt jag hade hemma i grönsaksväg men ni tager vad ni haver.
Stek köttet, krydda och låt det svalna lite.
Toppa salladen med köttet!

Vitlöksås
2,5 dl cremefraiche
1 klyfta vitlök
1/2 dl färska örter
salt, peppar

50-årskalas med thaimat

I helgen har jag chockat fiolen med spelmansstämma både lördag och söndag, Attmar i går och Ånge idag. Det var premiär för stämma på campingen i Ånge så jag håller tummarna att det kan bli en tradition. Jag fattar inte själv varför jag inte åker iväg och spelar mer när det är sommar?! Det är ju hur kul som helst! Efter spelningen åkte jag till min kusin Lars-Erik på 50-års kalas. Det blev thaimat som var helt fantastisk god och det hänger ihop med att kusinen är sambo med Dao från Thailand!

Vårrullar och friterade räkor, mums! Hoppas ingen såg hur många jag åt........



Soppan i skålen här var en 10 poängare! I den var det förutom buljong, nudlar, galangal, chili, citrongräs, vitkål och thaibasilika ( säkert en massa mer också) padaek som är en jäst fisk som luktade vidrigt men smakade ljuvligt!
Jag blev så imponerad av tjejen som har fiskar på jäsning i källaren och vilken mat hon lagar sen! Tänk om man fick vara en spion i hennes kök.....



Massaman en härligt god gryta med massor av smak. Currypasta som är god finns att köpa i asiatiska affärer om man inte vill göra sin egen. Här finns det ett recept!



Det här ni var spännande för nyfikna Karin! Dao friterade en thailändsk korv och den skulle ätas med en klump klibbris och smaken var jag inte alls beredd på, SÖTT men gott!


Här är några bilder från kalaset men Dao borde också varit med (fattar inte vad jag gjorde med kameran apdåliga kort?!) Vi dansade också och fick lära oss lite "thaimoves", hur kul som helst!
Hoppas du fick en riktigt bra födelsedag L-E och att vi ses snart igen!



Flygande Jakob i flygande fläng!

Det här var verkligen ingen sommarmat men med färdigstekt kyckling i frysen, grädde som ska ätas upp och jag själv inte ville stå inne vid spisen ja då fick det gå. Jag tror att det brukar vara chilisås i den här rätten men den var slut hos mig så det fick bli tomatpuré och sambal istället. Det kokta riset kan ligga i botten på formen också men det glömde jag bort i hastigheten (ska jag vara ärlig så hann jag inte med baconet heller!)

Flygande Jakob
600g färdigstekt kycklingkött
2 paket bacon
2-3 bananer
5 dl grädde
1 dl tomatpuré
2 tsk sambal
2 klyftor vitlök
lite salt och peppar
2 dl jordnötter

Lägg kycklingen i en ugnsform och strö över stekt bacon och skivade bananer.
Vispa grädden och blanda i vitlök, tomatpuré, sambal och kryddor.
Lägg gräddjoxet över kycklingen, strö nötter på och kör in i ugnen i 200° ca 30 minuter.


Hallonsylt med grape

Visst är det gott med hallon? Jag har varit på Näset och plockat  idag och de var så fina, det är förvildade trädgårdshallon tror jag. Eftersom det här är en matblogg måste jag berätta att jag bjöd alla Näsets mygg på ett skrovmål, de tuggade överallt! Visst är det begåvat att ha 3/4 byxor och kortärmat i snåren? Men för att krångla till måltiden för de små dj....så lånade jag svärmors skjorta och hittade ett par kvarglömda pyjamasbyxor i stugan, vita satin med en faantaastiiiisk passform!! Precis då funderade jag på en modeblogg så jag kunnat visa dagens outfit!





Jag tycker det blir gott med någon syra tillsammans med hallon. Citron eller lime hade ju varit lämpligt men den enda citronsläkting som fanns hos mig var en stor blodgrape. Ja man tager vad man haver men citron ger en bättre smak!

Hallonsylt med blodgrape
2 kg hallon
600g socker
1 dl grapesaft

Låt allt koka försiktigt i ca 30 minuter.
Jag lägger i burkar och fryser men använd konserveringsmedel eller mera socker om du inte gör det.

Nudelsallad med räkor och crabsticks



Det här blir morgondagens lunch till mig och min jobbarkompis Marie. Om ni kommer ihåg så blev jag bjuden på värsta Italienska lunchen hos henne men trots det så bjuder jag bara på sallad i låda! (Jobbarkompisar som fått en mosbricka från macken eller blivit helt "objuden" kan väl slå en pling någon dag när ni är hungriga:)!

Nudelsallad för 2 eller 3
1 paket nudlar
5-6 crabsticks
1 burk räkor i lag
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1 morot
1 näve sockerärtor
1 näve sallad
1/2 näve ärtskott
några rädisor
2 cm purjolök
färsk koriander

Koka nudlarna och skölj dom kalla.
Skölj och strimla grönsakerna och bygg salladen .

Hot sås
saft och skal av 1 citron
1 msk fishsauce
1 msk japansk soya
1-2 msk honung
 chili färsk eller flakes
1 klyfta riven vitlök
hackad koriander om du har

Den här såsen slår du över precis innan salladen ska ätas eller ibland låter jag räkorna ligga i den och få lite smak.


Nu ska jag för tredje kvällen i rad ge mig på mitt sudoku grrr......

Pestosås till grillat



Japp nu får ni tacka mig för solskenet för jag har jobbat min första dag idag! Jag unnar er det och jag ska inte klaga för jag kom hem så jag hann njuta av solen lite också.  Den här veckan "röjer" vi vidare på skolan så jag börjar inte på förskolan förrän nästa vecka. Det känns lite pirrigt men efter en hel semesters funderingar så ska det bli riktigt roligt!

När Åsa bjöd på grillat i helgen så hade hon gjort den här såsen till. Undra om jag ska göra lite pesto av min basilika?

PESTOSÅS
3 dl gräddfil
2 dl yoghurt
1/2 dl pesto
salt och peppar

Blanda ihop och smaka av, gott som bara den tyckte jag!




Solsken = "sillkänslor "så det blev dagens middag på altanen!

Tacotårta med vitlöksyoghurt och grönsallad



Jag hittade en liten burk med tacofärs och hotsalsa i frysen och några tortillabröd så det blev en tacotårta till middag. Det blev fint att avsluta semestern med tårta ! Det går förstås att stoppa i allt möjligt men det här var det jag hade i mina skåp.

RESTTÅRTA MEN GOD ÄNDÅ
5 tortillabröd
3 dl färs och salsa
1,5 dl creme fraiche
1 burk majs
1 paprika i småbitar
1/2 hackad chili
2 tomater
3 dl riven ost

Varva allt utom tomater och ost på bröden.
Skiva tomaterna, strö  på riven ost och gratinera i 225° tills allt är varmt och osten fått färg.



VITLÖKSYOGHURT
2 ,5dl yoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk persillade
salt och svartpeppar

GRÖNSALLAD
babyleafsallad
sockerärtor
bladpersilja
koriander
olivolja
flingsalt

Åsas kalla skaldjurspaj eller sa hon cheesecake?

Hallå där jag kom visst av mig i bloggandet några dagar! Vi har varit i Östersund och lyssnat på Takida och det var helt super. Jag är väl ingen direkt konsertfantast men när hela torget sjöng med då fick jag tuppskinn! Lite knökigt och bökigt var det väl också med folk som sugit i sig lite för mycket men parkerar man längst fram vi staketet så får man skylla sig själv. Sushi åt jag och ni kan inte ana vad jag längtat efter det (och surströmming), 10 bitars lät mycket men inte när man längtat så länge som jag!

Hemma från stora staden så blev det party hos Åsa igår och hon hade lagat mat för hela Vallmyra tror jag . Allt var så gott och kul hade vi och ingen fattade att klockan var över 2 innan vi åkte hem.
Här får ni se vad vi mumsade på!




Pajbotten
7 skivor kavring
50 g smält smör
riven pepparrot
Fyllning
200g Philadelphiaost
200g creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering
400g skalade räkor
200g rökt lax i skivor
100g stenbitsrom
3 kokta ägg
dill och citron


Kör kavringen i matberedaren så det blir smuligt och blanda i det smälta smöret.
Tryck ut brödjoxet i en pajform.
Vispa cremefraichen hårt och blanda i osten.
Rör i lök, dill, riven pepparrot, salt,  peppar och lägg röran i pajformen.
Garnera med räkor, lax, ägg, rom, dillvippor och citronskivor.


Till varmrätt fick vi grillad kyckling och fläskfilé, potatissallad med vinegrett, pestoyoghurt, grönsallad och ett jättegott (och megastort ) lantbröd.

POTATISSALLAD
1 kg färskpotatis
1 ask körsbärstomater
200g fetaost
2 nävar ruccola
1 rödlök
1 nävesockerärtor
Dressing:
1 dl olivolja
1 msk vinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt och peppar

Koka potatisen och dela den i ganska stora bitar.
Blanda i de övriga grönsakerna och slå dressingen över, huuuur gott som helst!




Chokladcheesecake fick vi till efterrätt som hon lagt på hallonspegel.
Receptet var väldigt likt det här.


Hur mätt tror ni att vi blev? Jag kan erkänna att det fanns 0 plats för efterrätten så den vill jag smaka när jag är fikasugen någon gång.
Nu får ni ha en härlig lördag för det ska jag ha på partaj med tjejerna från Alby!

RSS 2.0