ZULEIKATÅRTA
Tänk att min minsting fyller 20 idag, grattis grattis Frida! Helt ofattbart faktiskt att tiden bara snurrar på i raketfart? Nu väntar jag med kaffe och tårtor för ett gäng ungdomar som är på väg hem från stan. Ett gäng som jobbar och några kvällströtta kommer på fika imorgon, bra att kalasa i 2 dagar tycker jag. Men här på bloggen så kommer en tårta i taget och det här är min favorittårta så jag börjar med den!
Tårtbotten
100g mandel/nötter (1 1/2 dl)
3 äggvitor
1 dl socker
Smörkräm
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
1/2 påse mandelspån/hackad mandel till garnering
1. Mal mandeln/nötterna.
2. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i en form med löstagbar botten(,låt det hänga ut bara och riv bort det senare.)
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Blanda mandel och socker och vänd försiktigt ner det i vitorna.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min 175 grader.
Jag brukar låta tårtbotten vara kvar på papperet men stjälp upp den om du tycker det.
Smörkrämen:
1. Blanda gulorna,socker, grädde och smör helst i en teflonkastrull och tokvispa på svag värme tills krämen tjocknar.
Det kan ta lite tid och ibland har det hänt att den inte tjocknat för mig och då har jag vispat i lite maizenamjöl.
Men ge inte upp vispningen det brukar tjockna !
Den ska inte koka.
2. Blanda i vaniljsockret när krämen svalnat lite.
3. Lägg den ljuvliga krämen på mandelbottnen, strö mandel på och spritsa grädde på tårtan.
Den där flagade mandeln finns sällan hos mig och det blir lika gott utan.
Jag brukar ofta dubbla receptet och göra 2 tårtor på en gång men då måste du ha varmluftsugn och sänka temperaturen lite.
Jag kan lova att det inte blir någon tårta över!!!!
Det är svårt nu när höstmörkret kommer att ta bra matbilder med min kamera. Nu MÅSTE jag läsa manualen....snart .....men inte nu för nu kommer fikagänget!
Rosmarin och citronkyckling, my favourite!
Av alla smakkombinationer till kyckling så är rosmarin och citron nr 1 tycker jag. På tjejmiddagen i helgen åt vi den här kycklingen tillsammans med rostade rödbetor, potatis, palsternacka och morot med chevré över. Ni kanske tycker jag tjatar på med rotisar men det blir så himlans gott det där(scrolla neråt så ser ni rotisarna). Min kyckling fick ligga i marinaden ett helt dygn och då börjar den tillagas av syran från citronen så tiden i pannan och ugnen var inte lång. Jag skivade kycklingen och hit går det att förbereda dagen före och ringlade sedan över dressingen innan vi skulle till att äta.
ROSMARIN OCH CITRONKYCKLING
1 kg kyckling filé
marinad:
1 citron, skal och saft
1 dl olivolja
1 msk färsk hackad rosmarin eller 2 tsk torkad
1 tsk salt
1. Blanda marinaden och låt kycklingen ligga i den minst en timme.
2. Bryn kycklingen i stekpannan och låt den sedan gå klart i ugnen i 150° i ca 15 minuter tillsammans med marinaden och ev. en skvimp vatten.
3. Skiva kycklingen och lägg den på ett fat.
Dressing:
1 dl hackad persilja
2 klyftor riven vitlök
1 dl rapsolja eller olivolja
saft och skal av 1 citron
salt, peppar och ev lite honung
Blanda ihop allt och ringla över köttet innan ni ska äta!
ROSMARIN OCH CITRONSÅS
1 dl buljong från kycklingen
2 dl creme fraiche 34 %
smaka av med rosmarin och citron
salt och peppar
Såsen är så enkel och så syrligt god! Gör dubbelsats om ni är såsälskare som jag.
Koka bara ihop buljongen tillsammans med creme fraichen. Kan det bli enklare?
Silviakaka i långpannan
Idag har jag haft en skön söndag men ändå hunnit med lite småsaker härhemma och en morgonpromenad i dimman, om man nu får säga morgon halv 10? Jag var kioskgumma på fotbollen idag och den här kakan skulle säljas men det var så lite folk och flera "bagerskor" så kakan fick följa med hem igen. Bra tänkte jag för min minsta lilla Frida fyller 20 på tisdag, (helt ofattbart !)och då är ju en kaka kirrad. Från fotbollen åkte jag direkt till Kölsillre på gympa för första gången och det var sååå kul, hoppas bara att kroppen tycker det imorgon också!
SILVIAKAKA
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten
Glasyr
200g Smör
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 Äggulor
Kokosflingor
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Häll i vattnet och rör smeten slät.
4. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna.
5. Grädda i 175°c i ca 25 min.
6. Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren.
Glasyr:
1. Smält smöret tillsammans med socker och vaniljsocker.
2. Vispa försiktigt ned äggulan och låt smörkrämen sjuda hastigt.
3. Bred ut den ljumna glasyren över kakan och strö över rejält med kokos.
Svampsoppa med smördegsrullar
Här kommer förrätten från lilla partyt igår. Vi serverade i koppar och då räcker soppan till 5-6 personer fast ingen "påtår" då. Jag använde rödgul trumpetsvamp som är min favorit (som ingen av er missat) men det blir gott med vilken svamp som helst (undvik vita flugsvampar och spindlingar:!) Jag var på Mikaelimarknad i Östavall idag och då såldes färska såna här godingar men ingen hade visst köpt, knepigt tycker jag men dom som vill ha plockar väl själva men jag anar en viss svampskräck i de här krokarna och det är synd det.
SVAMPSOPPA
5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk
5 dl svampbuljong
5 dl grädde
1 liten lök
2 msk smör
1-2 msk tomatpuré
maizena+vatten
ev. salt och peppar
Lägg svampen i blöt, krama ur den och hacka den.
Har du färsk svamp så dela den bara i småbitar.
Hacka löken och fräs den i smöret och låt svampen steka med.
Låt tomatpurén svänga med.
Tippa i buljong och grädde och låt allt koka ihop.
Red av soppan en gnutta så den blir lite krämig.
Smaka av med mera kryddor om det behövs.
SMÖRDEGSRULLAR
3 st smördegsplattor
2-3 dl riven ost med smak
1 ägg
Tina smördegen om du har fryst.
Jag delade varje platta i fyra remsor.
Penslade med vispat ägg och vände/klämde fast osten och snurrade runt.
Lite kletigt var det men gott eller vad säger du Maria?
Grädda i 225° ugn tills osten smält och snurrorna fått färg.
Resten av middagen kommer senare för nu ska jag lägga mig och läsa en stund!
Färsspett med avokadosalsa och myntacreme
Jag fick älgkött i söndagskväll, inte bästa timing mitt i valvakan men ni ska veta att det var värsta bästa köttet! Fint, fräscht, färdigmalt och stekarna behövde knappt putsas, ni hör ju att köttet låg ju nästan i fryspåsar! Färsen blev premiärlagad idag på några små spett och jag hade i en skvimp fetgrädde, det behövs i älgfärsen det eller blanda med fetfärs. Om du inte har kryddorna så går det lika bra med en tacomixpåse.
FÄRSSPETT
5 hg älgfärs eller den färs du har
1 dl grädde
1 ägg
1-2 klyftor vitlök
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprika
2 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 rågad tsk salt
1 nypa chili färsk eller torkad
svart och vitpeppar
1. Blanda ihop grädde, ägg och alla krydderierna och smula sedan i köttfärsen.
2. Låt smeten stå och dra lite och blöt under tiden träspetten.
3. Gör ca 10 köttbullar och kläm fast dom på spetten.
4. Lägg dom i en smord ugnsform.
5. Ringla över olja och smula över någon örtkrydda.
6. Stek spetten i ugn på 200° i ca 15 minuter och stek hellre för kort tid än för länge!
Mango är min favorit i salsa men avokado och en stor gul tomat fick komma med istället. Jag vill bara säga att de små tomaterna har jag odlat och de stora kommer från svärisarna.
AVOKADOSALSA 2-3 port
2 stora tomater eller många små, gärna både gula och röda
1 avokado
1 liten rödlök
2 msk olivolja gärna citron
citronsaft eller en dutt vinäger
salt och peppar
hackad färsk koriander
(chili och honung blir också gott men jag hoppade det idag)
Skär alla grönsaker i småbitar och smaka av med syra, kryddor och ev chili och honung!
MYNTACREME
2 dl cremefraiche
färsk eller torkad mynta
salt och peppar
Smaka dig fram med myntan och kom ihåg smaken kommer fram mer när cremen dragit ett tag.
Korvgryta med curry
Jag fick några smakprov av "Laga Mat" från Kelda och det är ett magert gräddsubstitut utan konstiga tillsatser. Tillsammans med pasta gör den sig bäst tycker jag för den är väldigt krämig. Nu är dock jag en inbiten gräddälskare.......
Jag gjorde en korvgryta till middag idag av det jag hade i grönsakslådan, en bit rotselleri, äpplen och lök och i den tippade jag i "lagamaten" och det bidde gott!
KORVGRYTA MED CURRY
350 g falukorv
100 g rotselleri
1 stor lök
1 stort syrligt äpple
1 msk curry, smaka dig fram förresten!
2 msk tomatpuré
2 msk olja
1 fp Keldas Laga Mat eller 2,5 dl grädde
salt och peppar
1. Hacka rotsellerin fint och fräs den i oljan 3-4 minuter.
2. Dela sedan korv och lök i bitar och tippa i det i grytan.
3. Låt curry och tomatpuré fräsa med.
4. Lägg sist i det skalade äpplet i bitar tillsammans med grädden.
5. Koka ihop allt och smaka av med mera kryddor.
Jag kokade Druvans Korn och Risblandning till grytan men pasta och potatis är ju lika gott.
Nu ska jag spana efter någon god efterrätt till fredagkväll. Har ni något supergott och enkelt förslag så blir jag glad!
Kronärtskockor med smör och citronolja
Jag köpte färska kronärtskockor för första gången i helgen, konserverade är helt ok också men det här var såklart godare, pillrigt gott. Skockor finns inte så ofta i affärerna här heller och är rätt så dyra. När Anna frågade om jag ätit färskingar förrut blev jag lite tveksam........njae jag har nog bara sett det så många gånger på mat-tv så jag TROR att jag ätit det. Saknar BBC-food fast det blev många tjatiga repriser där på slutet som jag kunde utantill.
Anna och jag tyckte det här var supergott men mannen tyckte det var mycket jobb för lite mat!
Receptet finns på Tasteline.
Jag gjorde inget citronsmör utan tog smör, citronolja och salt på tallriken och blandade och dippade (inte kameraläge på den geggtallriken!) Citronoljan köpte jag på Julita, deras smaksatta rapsolja var den godaste citronoljan jag smakat, undra om den går att beställa? Vitlöken? Ja den hade jag tänkt ha en klyfta av i smöret men minnet var inte med!
Jag är ute och letar en bra restaurang i Stockholm, har ni några tips? Har kollat på Grill och Jimmys för en av kompisarna tror jag vill ha kött. Själv tyckte jag Bon Bon verkade spännande.
Veggolasagne på mitt sätt
Det har varit ett riktigt race i min knopp idag på middagsideér, ojojoj zucchinin har varit både i soppa, paj och sås. Till slut plockade jag fram det jag hade i grönsaksväg (lekte "Här har du ditt kylskåp"!) och bestämde mig för lasagne. Kanonbeslut ända tills jag upptäckte att av lasagneplattor fanns det 0. Då fick grönsakerna agera plattor istället för köttfärs!
VEGGOLASAGNE
1 liten zucchini
2 morötter
1 liten bit rotselleri
Skala morötter och rotselleri.
Skiva allt tunt i en matberedare.
Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkade örter
1 gnutta chili
olja
salt, peppar, sockergnutta
Fräs lök och vitlök i en gnutta olja.
Låt tomatpurén fräsa med och tippa sedan i tomater och kryddor.
Låt såsen puttra någon minut och smaka av med mer kryddor.
Ostsås
2,5 dl grädde
150g fetaost/getost/smakrik hårdost
Riv fetaosten och blanda den med grädden.
Varva grönsakerna och såserna i en ugnsform, se till att det är ostsås på toppen.
Gratinera i ugn, 200° i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Strö något grönt över och låt gratängen "vila" några minuter innan ni äter. Smakerna kommer fram bättre om maten inte är kokhet tycker jag och vätskan stannar till också. Till lasagnen blev det kycklingrester från frysen men jag har kunnat vara vegetarian idag för det var gott utan kyckling också.
Fikon men getost och skinka
Idag var jag tråkiga mamman som inte följde med Frida till Sundsvall på handlarsväng, behövde bara vara hemma och småstöka.
Jag blev frestad att köpa fikon häromdagen och nu gjorde jag ett litet förtugg till middagen eftersom middagen var ett experiment och sånt kan sluta precis hursomhelst!
Här hittade jag receptet. Jag la munsbitarna på spenat, ringlade honung över som jag blandade med några droppar balsamico och strödde över rostade solroskärnor. Mums tyckte vi!
Psst! Köp kallrökt skinka om du inte vill slå på med dyrskinka för det gjorde jag.
Ugnsrotisar med chevré till sista rådjurssadeln
Som ni ser så är det en "föreugnbild" det här, efterbilden blev kackig så ni får använda er fantasi. Citronoljan och getosten mot rödbetorna blir fantastisk! Snåla inte med olja och kryddor, blanda direkt i ugnsformen och veva runt med kroppen. Jag lägger betorna i en egen dressbunke (med olja och kryddor), blandar och lägger försiktigt i stora formen så inte allt blir rosa. Fjantigt kanske för det blir ju ingen skillnad på smaken precis.......
UGNSROTISAR MED CHEVRÈ
rödbetor
potatis
morötter
palsternacka
rödlök
vitlöksklyftor
chevréost
citronolja
persillade
salt
MARINERAD RÅDJURSSADEL
1 rådjurssadel/älgstek/rådjursstek
Marinad:
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soya
1 msk torkade örter
2 klyftor riven vitlök
några droppar tabasco
Blanda marinaden och lägg det i en påse med köttet, tinat eller fryst gärna över natten.
Lägg köttet i en trång ugnsform med marinaden och kör köttet i 150° graders ugn tills innertemperaturen är max 60 grader (om du vill ha det rosa vilket jag hoppas!)
Sedan skär jag loss fileérna och bryner på dom med smör i en stekpanna, gott med stekyta tycker jag.
En härlig lördag har jag haft med morgonpromenad, lång härlig frukost och kortspel med Anna. När jag skjutsat henne till tåget blev det svampskogen och där blev korgen full, tack Kerstin! En fikasväng hos mamma och sedan planering hos Maria för nästa helgs tjejmiddag. Nu har jag landat vid datorn efter lite rester sen gårdagen, ja och kvällen blir bara lugn och skön.
Jag blandar müsli till frukostfilen
Härlig fredag har jag haft idag och ändå härligare blev den när jag kom hem och Anna städat huset fast hon bara är hemma och hälsar på en kortis! Så istället för att städa så blandade jag till müsli för det var toktomt i glasburken. Det här blir en god blandning tycker jag men att rosta frön och gryn i ugnen höjer väl smaken några snäpp. Middagen bloggar jag om senare för nu ska vi ta en prommis före soffan och Idol.
Ha en riktigt skön helg allihopa!
♥ rågflingor
♥ krossat linfrö
♥ solroskärnor
♥ hasselnötter
♥ torkade aprikoser
♥ russin
♥ psylliumfrön
Det här var nog mitt pyttigaste inlägg hittills!
ostgräddig blomkål med choritzo
Ja jag har fått en liten GI-släng men bara en liten och bara vissa dagar men massor av frukt och grönt det vill jag ha ändå. Det här blev riktigt gott men tycker du att såsen var för fettig så gör en vanlig mjölk/mjölsås istället och koka några potatisar om det är storätare till middag!
OSTGRÄDDIG BLOMKÅL
1 litet blomkålshuvud
3 dl grädde
3 dl ost med smak
riven muskotnöt
salt och peppar
persilja
(maizena)
Koka blomkålen i buketter knappt mjuka.
Slå bort kokvattnet och tippa i grädden.
Låt det koka tills blomkålen är mjuk men med tuggmotstånd.
Rör sedan ner osten och smaka av med kryddor och persilja.
Red av en gnutta om du vill ha tjock sås men det vill inte jag.
Här kommer några bilder från helgen. Tänk att vi varit i Tänndalsfjällen i 20 år och aldrig varit till Röros? Det var en gullig liten stad trots stora slagghögar från gruvtiden.
På Frøyas café sålde man "världens godaste äppelkaka" och den var god men inte världens, saknade smörsmaken..... men otroligt mysigt var det där.
Fiskgryta på Skanckebua blev det till middag.
Ja nu tror ni att det brunnit för mattoken men jag kunde inte låta bli. När vi skulle åka från Röros och kom till parkeringen så står det 1... nej...2... men...3.. hjälp ...4... oj ...5.. ..wow...6. ..åhhh..7..va..8 stycken Mazda miator vid vår passat!!?? Mannen blev alldeles till sig i trasorna och saknade nog sin "lillbil", tror han gillar Norge mycket meeera nu!
Hur kunde jag missa "Halv åtta hos mig" ikväll????
Kräftsoppa på fjället
Nu är jag hemma från en helg i Tänndalen och jag längtar redan tillbaka! Det är så himla skönt att bara var i en stuga, ut och traska på fjället ,äta gott, basta och bara umgås. Vädret var inte det bästa men inte det sämsta heller och jag hade ett nytt regnställ som var super. Det blev ingen trerätters på fjället den här gången men vi blev mätta ändå på brie/salamimacka och kräftsoppa.
Jag vet inte om jag gjorde exakt så här med vattenmängden så du får smaka dig fram!
Kräftsoppa 4 port
2-3 rivna morötter
1 msk smör
400 g kräftost
2 dl cremefraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
2-3 dl vatten
kräftlagen
1 dl dill
(maizenamjöl+vatten)
(fiskbuljongtärning, men smaka så det inte är för salt av spadet)
Fräs morötterna i smöret, tippa i vattnet och kräftspadet.
Rör ned ost, creme fraiche och hackad dill.
Fördela kräftrumporna i kåsorna och slå heta soppan på.
Ibland har jag drygat ut soppan med fiskbuljong, mjölk och lite redning.
Här är kusin med man taggad för en tur på Mittåkläppen!
En kort tur men den var brant och med fin utsikt från toppen!
Nu blir det soffan och filmtime med Anna som är hemma och är krasslig!
Mjuk pepparkaka med lingonsylt i långpannan
Jag bjöd på fika till mina spelmansvänner igår och det blev den här kakan från "7 sorters kakor" (jag dubblade orginalet och tippade i långpannan). Ni som har hökögon ser kanske att det inte är lingon på kakan utan tranbär men alla mina lingon var uppkokta. Nu är jag i packartagen för imorgon efter jobbet åker jag till fjällen, härligt ska det bli och fint väder hoppas jag på för mina regnbyxorna är försvunna, jag misstänker en viss dotter.......
MJUK PEPPARKAKA
4 ägg
4 dl strösocker
150g mjukt smör
2 dl lingonsylt
5-6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk kanel
3 tsk malen ingefära
3 tsk malen nejlika
3 dl mjölk
1. Vispa ägg och socker flufsigt.
2. Rör ned smör och lingon sylt.
3. Blanda allt det torra och tippa i det och sist mjölken.
4. Grädda i en smord långpanna i ca 25 minuter i 175°.
Vilda biffar med trumpetsås
Här kommer några bilder från helgens svampplock, mina favoritsvampar
Rödgula trumpetsvampar!
VILDA BIFFAR 3-4 port
4 hg köttfärs, älg om du har
1 ägg
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
8 krossade enbär
1 tsk salt
svart och vitpeppar
smör till stekning
Jag hade en cremefraichedutt kvar i en burk och bara därför åkte den med i smeten, inte så tokigt faktiskt!
Blanda ihop allt och forma till tunna små biffar.
Stek dom i smör men inte för länge så dom blir torra!
SVAMPSÅS
1 liter svamp, trumpet, tratt, bland eller champinjoner
2 msk smör
3 dl grädde
1 tsk tomatpuré
en skvimp soya
salt
Lägg den färska svampen i en varm panna och låt vätskan släppa och koka in.
Lägg sedan i smöret, stek svampen och krydda.
Tippa i grädde och låt det puttra ihop tillsammans med tomatpuré och soya.
Vill du ha tjockare sås så red med mjöl och mjölk.
ROTISAR I UGN
Nu hade jag bara potatis och rödbetor hemma men det blev gott med bara det också. Jag hade tänkt toppa med ost men det glömde jag bort!
♥ potatis och rödbetor i klyftor
♥ citronolja
♥ salt och timjan
Klyfta potatis och betor och lägg dom i en ugnsform, gärna teflon.
Ringla över citronolja, salt och timjan.
Kör grönsakerna i 225° tills dom är mjuka.
Nu ska jag krypa till kojs, läsa en bok och hoppas att halsontan försvinner!
Trerätters på Hyacintvägen
Efter en dag i svampskogen i går var det härligt att få gå bort på middag (blir så bortskämd nu så jag kanske glömmer hur man lagar?!) Härligt att mötas av grilldoft för då är inte sommaren riktigt slut.
Förrätten var goda små sillpaket från grillen och recept finns här.
Grillad ytterfilé, krossad potatis med chevré och en chili /örtsås bjöds det på sedan.
Hmm tyckte det var något bekant över potatisrätten.....
Den här marängrullen var en härlig efterrätt med syrliga bär mot den söta marängen.
Recept finns här men ta mera grädde i rullen för det gjorde Annika!
Jag blev lite stressad idag över svamparna i skogen, dom ohittade och oplockade, varför måste älgjakten börja redan????
Dessutom hittade jag bara 2 liter idag men.... jag har ju en vän.....som har ett ställe.......där man inte jagar.......undra om hon läser det här....ha ha det gör hon!
Mangosalsa till kyckling eller kött eller fisk......
eller bara som den är, helt underbar! Det fick bli enda tillbehöret till kycklingen idag, snabbt och lätt ihophack medan kycklingen var i ugnen. Trots att det här är en matblogg så måste jag länka till DET HÄR som jag kollade på efter jobbet idag. Förresten så hör det ju hit för man kan ju äta björn men jag har inte ätit det. Kanske jag ska tigga en björnmiddag av Olle..........vet ni att björnen var grymt stor.
MANGOSALSA
1 mango
10-12 småtomater
1,5 dm gurka
1 liten rödlök
1 liten paprika
2 msk olivolja med citron
1 nypa chili om du vill
1 dl hackad koriander eller persilja
salt och peppar
Dela allt i så små bitar du har tålamod till, som ni ser på bilden var jag helt utan!
Smaka av med olja, kryddor, grönt och kanske en skvätt vinäger eller citron.
I morgon efter prommis och frukost blir det svampskogen eller sumpskogen för där finns mina favoritsvampar, om jag nu hittar några förstås.
Ha en trevlig helg mina vänner!
Falukorv med pepparrot
Vet ni att jag inte har lagat mat på en hel vecka! Det är länge det och efter all smarrig mat så var jag faktiskt sugen på falukorv och makaroner men när jag ville ha pepparot tillsammans med korven då rök makaronerna och potatisen fick koka istället.
FALUKORV MED PEPPARROT 3-4 port
400 g Falukorv
60 g cantadouost pepparrot
10-12 småtomater
8-10 champinjoner
1 rödlök
en skvätt olja
3 dl grädde
2-3 msk riven pepparrot
1/2 tsk salt
kryddgrönt
1. Skåra korven och smeta osten emellan.
2. Dela lök och svamp och lägg i en ugnsform tillsammans med småtomaterna.
3. Ringla över lite olja och kör formen i 10 minuter i ugnen i 225°.
4. Blanda under tiden pepparroten med grädde och salt.
5. Slå grädden över korven och grönsakerna och låt allt gratineras i ca 10 minuter till.
Jag har haft en hemmakväll som jag heller inte haft på en hel vecka för det har varit fullt upp med födelsedagar och roligheter. En långpromenad fick det bli och pyssel med tomater och blommor (dom som jag inte haft död på). Helgen blir lugn så jag ska ut och leta rödgula trumpetsvampar, läääängtar! Tyckte jag såg ett sumpigt ställe nu i kväll som ska undersökas......