Kardemummakaka i långpannan
Kardemumma det gillar jag och den här kakan hittade jag hos Cupcakefluffan men jag dubblade receptet (utom med bakpulvret) och gräddade i en långpanna istället. Nu ska jag kolla om det hänt något med mina chili och tomatplantor!
KARDEMUMMAKAKA
250 g smör
5 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
12 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
♥ pärlsocker och hackad mandel på toppen
1 Smält smöret och tippa i mjölken.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
4. Blanda växelvis mjöl och smörblandningen i äggvispet. till en slät smet.
5. Tippa smeten i en smord/plåtpappersklädd långpanna.
6. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
7. Grädda i 175° i ca 30 minuter.
Vissa saker känns så fruktansvärt onödiga.....det ligger en tjej på Umeåintensiven nu som blev påkörd av en "drognisse" häromkvällen när hon tog sin vanliga kvällspromenad......nu är vi många som tänker på henne och familjen och hoppas att det kan ge kraft.......
Kålpudding, gräddsås och lingon
Nu gav jag äntligen med mig och följde med Frida till simhallen efter jobbet och det var väl hur skönt som helst det! Jag kanske inte ska vara så tjurig framöver:)
Rester passade extra bra idag, pax för pizzan sa mannen och det var perfekt för jag ville ha det sista av kålpuddingen!
KÅLPUDDING
5 hg köttfärs, gärna blandfärs
3 hg vitkål
1 liten lök
3,5 dl kraftig buljong
2 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt
nymalen vitpeppar
1. Skär kål och lök i småbitar och bryn den i smöret.
2. Krydda med salt, vitpeppar och sirap.
3. Blanda köttfärs och kål och lägg smeten i en ugnsform.
4. Slå på buljongen och grädda puddingen i 175° 40-50 minuter.
Mormor hade alltid ris i puddingen också men det hoppar jag över. Om du tycker att det verkar vara mycket buljong i puddingen så har du helt rätt men när den är färdiggräddad så silar jag ner den i en kastrull så blir det värsta godaste såsen!
GRÄDDSÅS
2 dl buljong från form+vatten
1 dl grädde
1 msk messmör
några stänk soya
ev. maizena att reda med
smaka av med salt och peppar
1. Koka ihop allt och red av om du vill ha en tjock sås!
Garderobsplock eller mat-tv? Ole dole doff..... hmm......tror mat-tv vann
Pizza till många eller frysboxen
Jag vet inte vad jag tänkte på riktigt när jag gjorde dubbel sats av pizzadegen igår när vi bara var tre till middag......och mycket pizza blev det. Dom kanske får följa med på fjällsemester förresten för det blev en rejäl burk i frysen. Ingen variation av läckra fyllningar fanns det i skåpen heller utan bara salami, lök och ost men pizzorna slank ner ändå!
PIZZADEG till 6 plåtar
50g jäst
1,5 msk salt
12 dl vatten
3 l vetemjöl
1/2 dl olivolja
♥ Blanda till degen och låt den jäsa 30-40 minuter.
♥ Dela degen i 6 bitar.
♥ Tryck/kavla ut degen på oljade plåtar och lägg på tomatsås och fyllningar.
♥ Grädda på högsta temperatur!
TOMATSÅS
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
2 msk olivolja
2 fp passerade tomater a`500g
1 dl tomatpuré
1 msk socker
1 msk torkade örter/1 dl färska
salt och svartpeppar
(1 dl vatten)
♥ Fräs hackad lök och vitlök mjuk i oljan.
♥ Låt tomatpurén fräsa med och tillsätt sedan det övriga och låt såsen puttra på ett tag, späd med vatten om den blir för tjock.
Har du inte tid med degen så är det supergott och enkelt med tortillabröd!
Lax med citron och ingefära och en tokgod sallad!
Våra äldsta barn Anna och Petter kom hem på middag huxflux och det är lycka det! Det enda rummet i huset som är som vanligt är köket annars är det uppochner i alla rum i väntan på renovering. Imorgon kommer killen som ska fixa golv och väggar i badrummet, gissa om jag längtar efter det?
LAX MED CITRON OCH INGEFÄRA
4 portionsbitar lax
1 liten citron, skal och saft
2 msk finriven ingefära
2 tsk salt
1 tsk socker
Jag försökte att göra något annat än att bara steka laxen så jag blandade ihop en liten marinad.
1. Blanda citron, ingefära och kryddor och lägg fisken i det en halvtimme ungefär, en plastpåse blir bra.
2. Kör fisken i 150° i 15- 20 minuter (gärna lägre ugnstemperatur så blir fisken godare, ca 50° på fisken om du har termometer)
Som omväxling tänkte jag inte steka fänkål utan bara skiva den tunt. Nu fick Anna fixa salladen och hon var lite tveksam till den men hon ändrade sig! Jag hade tänkt koriander men det blev dill och det blev perfekt till fisken, såhär kommer jag att göra flera gånger.
SALLAD MED BÖNOR, TOMAT OCH FÄNKÅL
2 stora nävar salladsblandning med ruccola
2 stora nävar bönor
1 stor fänkål
8-10 småtomater
Dressing:
3/4 dl olivolja citron
2 msk pressad citron
1/2-1 dl dill
salt och peppar
1. Ge de frysta bönorna ett snabbt uppkok i saltat vatten och lägg sedan i iskallt vatten.
2. Blanda dressingen och lägg den strimlade fänkålen i den.
3. Lägg salladen i botten på ett fat och lägg resten av grönsakerna ovanpå och blanda om lite lätt.
Till efterrätt åt vi våfflor, hjortronsylt och riktigt gräddig glass med mycket vanilj, mums mums!
Tuppkaka och en gästbloggning hos Robert!
Eftersom jag misslyckades med den här kakan förra veckan så har jag nu snickrat om receptet och tagit bort kaffekoppmåtten, antagligen tog jag väl en stor tekopp! Att den heter tuppkaka ska enligt min spelkompis Ulla vara att det fanns en ö eller fyr vid hälsingekusten som kallades "Tuppen" och när fruarna såg sina sjömän på ingång så rörde dom ihop kakan och när gubbsen klev in i stugan så var kakan klar! Själv tänkte jag såhär.....att när min gubbe tar en paus i renoveringen så lämnar jag datorn och rör ihop hans absoluta favoritkaka. Jag är inget vidare på renovering vet ni och man ska väl göra det man är bäst på... eller?
TUPPKAKA
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5-6 droppar bittermandelolja
1 dl hackad mandel
50 g kallt smör
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och bittermandelolja till en seg smet.
3. Lägg den i en smord och mjölad form (22-24 cm).
4. Hyvla över det kalla smöret och fördela över kakan.
5. Strö över mandeln och grädda kakan i 14-16 minuter, den ska vara en gnutta kladdig i mitten.
Robert frågade om jag ville gästblogga hos honom och sätta ihop en snabb och enkel "Halv åtta meny". Det lät kul tyckte jag och det blev ett Italienskt tema och här kan du kolla in recepten!
Det kanske får bli min nästa bloggrej att sätta ihop flera menyer?
Rotsaksgratäng med isterband
Potatisgratäng gör jag väldigt sällan men nu blev det en fast med fler rötter än potatis. En knöl som höjer smaken rejält är ju rotsellerin, den borde jag köpa oftare. Har ni någonsin haft på för mycket vätska i en potatisgratäng? Inte jag och jag tror inte att det går heller så "grädda" till det rejält bara. Ska man spara den till nästa dag då kan man tippa dit ändå mer för krämigt ska det va tycker jag. Här tog jag hälften mjölk också men buljong+grädde är inte heller fel. Nog om gratängprat, nu ska jag vila och kolla på "Halv åtta"!
ROTSAKSGRATÄNG 4-5 portioner
6-7 hg rotsaker, jag tog lika delar potatis, rotselleri, morot och kålrot
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
3 dl mjölk
2-3 dl riven stark ost
2 tsk salt, kanske en gnutta mindre
svart och vitpeppar
1. Skala och skiva allt tunt eller kör i en matberedare.
2. Krydda och blanda ner riven vitlök.
3. Blanda mjölk och grädde och häll över rotisarna.
4. Grädda i 200° tills gratängen är mjuk och fått färg.
5. Strö över osten på slutklämmen.
Potatis och purjolökssoppa
Det här är nostalgimat för mig. När jag var liten så lagade min mormor den här soppan till mig och till efterrätt gjorde hon äppelpannkaka. En vanlig ugnspannkaka med klyftade sockrade äpplen och den ska ätas ljummen, men tyvärr hann jag inte med någon "äppelpannkis" idag.
POTATISSOPPA 6-8 port
7-8 hg potatis
1 purjolök
1 gul lök
1,5 l kraftig buljong
0,5 l mjölk/gräddmjölk
salt och peppar
1. Koka grönsakern mjuka i buljongen.
2. Mixa soppan slät och tippa i mjölken.
3. Låt soppan koka ihop och smaka av med kryddor och späd ev. om du vill ha en tunnare soppa.
Här gjorde jag "fyllning" till soppan också då blir den lite matigare!
Pastagratäng med bacon och zucchini
Det här kan låta som en planerad middag men icke, det låg en tomat, en liten zucchini och ett paket bacon i kylen och fast hela jag känner mig oplanerad just nu och inte får någonting ur händer så blev det konstigt nog en helt ok middag. Fattar inte var energin tagit vägen, ska iväg på zumba nu och se om den finns där........
PASTAGRATÄNG MED BACON OCH ZUCCHINI 2-3 port
pasta för 2-3 pers
1 paker bacon
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1-2 klyftor vitlök
1 tomat
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
salt och peppar
olivolja
2 dl riven ost
(färsk basilika)
1. Koka pastan.
2. Stek under tiden den skivade zucchinin i het panna och rejält med olja, salta och peppra.
3. Stek sedan baconet och lägg åt sidan.
4. Sist mjukar du upp lök och vitlök hastigt i pannan.
5. Slå av pastavattnet och lägg pastan i en ugnsform.
6. Lägg på zucchini, lök, bacon och tomatskivor och gärna lite färsk basilika.
7. Blanda grädde, tomatpuré, basilika salt och peppar och tippa i formen.
8. Strö över osten och gratinera i 225° tills allt blivit varmt och fått lite färg.
Fläskfilé i ugn med krämig sås
Det har varit en riktig "långlördag" idag men drar man inte ner rullgardinen ordentligt så får man skylla sig själv. Tittade på klockan 6.20, kul eller hur? Det blev en promenad efter ett tag med en lika morgonpigg kompis. Resten av dagen har gått i ultrarapid, tvättat, sorterat, lastat gamla toaväggar på släpvagnen, ut med det gamla och in med det nya! Tyvärr blir det några veckor utan dusch men det är en baggis, svärisarna bredvid har en skön dusch. Jag bakade en tuppkaka som man bara inte kan misslyckas med.... men det kunde jag, får se om det blir arraksbollar av "torrkakan". Nu ska jag ut och googla på duschväggar, det känns som ett vilsamt renoveringsjobb!
Jag brukar oftast bara steka fläskfilén men idag ville jag ha något såsigt och mycket sås blev det, men det är gott det!
FLÄSKFILÈ I UGN 2-3 port
1 fläskfilé
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 dl kraftig buljong/vatten+fond du chef
100g vitlöksost typ creme bonjour
1-2 tsk sambal
1,5 dl riven ost med smak
salt och peppar
olja till stekning
1. Skär bort senor och skär köttet i skivor .
2. Stek köttet hastigt i het olja och krydda.
3. Lägg över köttet i en ugnsform.
4. Lägg allt utom osten i pannan och låt det koka ihop till en sås.
5. Häll såsen över köttet, strö över osten och kör i ugnen i 200° i 10-15 min. Dra upp på grill de sista minuterna om du vill ha färg på osten.
Jag kokade Blå Kongo och pressade, fin färg tycker jag.
Trevlig lördag till er alla!
Sallad med skinka, gorgonzola och päron
Nu är det röj och riv i huset, vardagsrummet är tapetserat och klart men nu sliter mannen ut allt i badrummet och sovrummet och här sitter jag och har det jobbigt:)) Nejdå jag har sprungit som en iller med grejer och kastat massor så nu är det bäst att han håller i grejerna som ska vara kvar!
Tror ni att jag blev ledsen när svärmor ville bjuda på middag idag? Nixpix jag blev glad som en lax och hon bjöd på stekta abborrfileér. Dag 3 som jag inte lagat mat..... undra hur det här ska sluta?
Nu blev det inte bara varmrätt utan också förrätt och efterrätt, ingen dålig torsdag det här!
Salladen är en av mina favoriter som bara blev ändå godare när hon tog hasselnötter istället för valnötter.
♥ Sallad och små blad
♥ Päron i bitar
♥ Gorgonzolaost i bitar
♥ Kallrökt skinka/Parmaskinka i små rullar
♥ Rostade hasselnötter eller valnötter
♥ Balsamicocreme eller citronvinägrett att ringla över
Till efterrätt fick vi gräddig glass och deras egna jordgubbar, ja här skördar vi tidigt. Ljug på hög nivå, dom plockades i frysen!
Saltbakad lax med romsås....
SALTBAKAD LAX 4 port
600g hel laxfilé
3 dl grovsalt
citron, vitpeppar
1. Lägg laxen med köttsidan ner på saltet och kör i ugnen 175 grader i 20-30 minuter
2. Dra bort skinnet, skrapa bort det mesta av saltet, peppra lite och servera med pressad potatis, citron och romsås.
ROMSÅS
3 dl creme fraiche, yoghurt eller liknande
1 stor burk stenbitsrom eller "finrom"
1 liten hackad rödlök
salt och peppar
1. Blanda ihop allt och smaka av med kryddor, klippt dill är också gott i såsen.
Pyttipanna med ägg och rödbetor
Ja nu är det vardag igen efter en mysig helg i fjällen. Härliga skiddagar med sol och trevliga kvällar med party och god mat!
Jag tänkte först göra en vegetarisk pytt till middag men det slank med ett paket bacon och en liten bit rådjursstek från frysen ändå.....blir aldrig någon veggo av mig trots att jag älskar grönsaker. Det blir gott att råsteka rotsakerna och det tar inte så lång tid heller, jag tog lika delar av
♥ potatis
♥ morot
♥ rotselleri
♥ kålrot
och fräste med en ♥ lök, ♥ bacon och ♥ köttrester på slutet och kryddade med salt och peppar bara. Jag köpte en morotsmix med olika färger så nu funderar jag på att köpa en sån fröpåse till våren. Tomatfrön och jord ligger och väntar på mig för visst är det såläge nu?
Nu ska jag köra igång tekannan och vänta på tesällskap!
Gravad älgrulle med nobissås
Jag har hört att det ska vara så gott med gravad oxfilé och när jag googlade på det så dök det upp recept på gravad rulle också. Ni vet den där biten som man blir lurad på när ögonen går i kors mitt i natten och älgköttet aldrig verkar blir färdigpackat. Precis så var det för mig häromdagen när jag tog upp en påse där det stod "fina skivor???" Mycket riktigt så var det rullen och nu har den legat och gravat sig i en vecka och precis blivit provsmakad i tunna skivor på gott surdegsknäcke (coop prima, riktigt goda produkter det där men jag har inte fått några gratisprover om ni undrar) och med nobissås till, inte dumt alls. Jag rev lagrad prästost i såsen för den blev aningens för tunn.
Köttreceptet hittade jag här och såsreceptet här.
Det ser ju rätt gott ut med sallad och äggula till också som Magdalena gjorde men det får bli en annan gång, nu blev det sås och macka!
Älgburgare med dressing och grönsaker
Mannen fick en hamburgerpress i julklapp, en pryl som jag klassat som en töntig hyllvärmare. Hur svårt kan det vara att klappa till några hamburgare? Men jag är inte den som är den och inte kan ändra mig, den var ju helt perfekt och ryms hur bra som helst på hyllan!
Kom bara ihåg att inte översteka burgarna då blir de så tråkiga och man får tugga i en evighet, lättstekta om jag får bestämma.
ÄLGBURGARE
5 hg älfärs
1 äggula
1 dl grädde
2 tsk sambal
1 tsk salt
nymalen vit och svartpeppar
smör till stekning
1. Blanda ihop färs och kryddor och låt smeten vila en kortis.
2. Forma till 5 stora bollar, platta till och stek dom i rejält med smör.
Det dressingen här blir godare än köpetuben det lovar jag om du har tid, lust och ork alltså.
DRESSING
1 dl creme fraiche, helst 34:an!
1 dl majonäs (hemgjord eller "köptas")
2 msk bostongurka
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
2 tsk senap
2 tsk vinäger
salt och peppar
1. Blanda ihop allt och smaka smaka smaka tills du är nöjd!
Champinjon och ostfyllda paprikor och tävling!
Det här blev ett tillbehör till köttbiten häromdagen. Anna var hemma och vi lagade och stökade tillsammans och det här blev gott tyckte vi. Paprikorna började se lite trötta ut men håll i er vad pigga dom blev när dom fick sällskap av svamp och ost!
FYLLDA SNACKPAPRIKOR
2 röda snackpaprikor
6-8 champinjoner
1 solovitlök
2 msk smör
salt och peppar
örtkrydda
200g chevré eller någon annan ost du gillar
pinjenötter
honung
1. Dela paprikorna på längden och rensa bort kärnorna.
2. Stek den skivade svampen i smör, krydda och låt vitlöken fräsa med på slutet.
3. Lägg svampfräset på paprikorna och ost och nötter på toppen.
4. Kör paprikorna i 225° tills de mjuknat och osten smält.
5. Ringla över lite honung och något grönt.
Det här skulle passa fint på en buffé också till både kött och fisk!
Jag tävlar om ett presentkort på müsli i Erikas blogg i samarbete med Min Müsli! Tävla HÄR du med!
Marängtårta till mannen på födelsedagen!
Grattis grattis på födelsedagen! Vi har fikat och firat mannen två kvällar i rad här och det har blivit lika tårta båda kvällarna men det känns inte alls som ett problem. Bottnarna gjorde jag i helgen eftersom jag hade så många vitor över efter "glassjox". Enklare kan det inte bli, bara att vispa grädde, lägga på bär och toppa med hackad dajm och vill man öka på enkelheten så köper man marängbottnarna:)
Receptet tog jag ur 227 sorters kakor, där skulle man visst spritsa små kycklingar av marängen men den raden läste jag när smeten redan var klar...... måste bli grymt många kycklingar eftersom jag fick två riktigt stora bottnar!
MARÄNGBOTTNAR MED GRÄDDE, BÄR OCH DAJM 20bitar
250g äggvita ( 8-10st)
1 tsk citronsaft
250g strösocker
225g florsocker
25g vaniljsocker
TOPPING:
1 liter grädde (5 dl till varje botten)
1 liter bär, hallon, blåbär och jordgubbar tog jag (hälften på varje botten)
4 dubbeldajm
1. Sätt varmluftsugnen på 100 grader (130 står det i receptet på vanlig ugn)
2. Vispa vitor och citronsaft tills skummet fluffar till sig.
3. Strö i 100g strösocker och vispa bara på mellanhastighet.
4. Häll sedan i resten av strösockret och vispa nu på full speed tills marängen är tjock och fast.
5. Sikta i florsockret och vänd ner det med en slickepott.
6. Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper och grädda med varmluft i ca 1-1,5 timme tills marängen är torr.
Kyckling all inclusive
Ja efter mycket velande hit och dit så blev det här enkelt och med allt i samma form. Godaste kycklingen är ju lårbitarna med ben (som jag alltid tjatar om) och jag tror att jag fått flera i familjen med mig på det.... kanske också filéfantasten?
KYCKLING ALL INCLUSIVE 3-4 port
1 kg kycklingdelar, helst lårbitar tycker jag
1 citron, saft och skal
3 msk japansk soya
ROTSAKER
6-8 potatis
2 morötter
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
8 schalottenlökar
1 solovitlök
rapsolja
salt och örtkryddor
kryddgrönt
1. Blanda citronsaft, skal och soya och låt kycklingdelarna ligga och gojsa i det en stund.
2. Skala och dela alla rotsakerna i bitar, hacka vitlöken men ha lökarna hela och lägg allt i en ugnsform.
3. Ringla över rejält med olja och kryddor och blanda runt.
4. Bryn kycklingen några minuter runt om i en panna, salta och peppra och lägg i formen(tippa med marinaden också)
5. Kör kycklingen i ugnen 200° i 30-40 minuter, servera den med skyn i ugnsformen eller gör en sås av den + creme fraiche.
Citronkladdkaka från pickipicki
Ja du läser rätt det står citron och inte choklad! Fast jag är en inbiten chokladälskare så tyckte jag att den här kakan lät spännande. Det är en tävling hos Tina nu att testa något av hennes recept och jag ville gärna vara med och tänk att det stämde så fint med min efterrättslängtan!
Nu har jag provsmakat och hjälp vad gott det var med en riktigt sötsyrlig krämig kaka mot lena gräddklicken. Tina jag ger den 8 av 10 möjliga!
CITRONKLADDKAKA
2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
♥ kokos i formen
♥ florsocker på toppen
♥ vispgrädde vid sidan om
1. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan rivet skal och saft från citronen.
2. Rör ner vaniljsocker, smält smör och vetemjöl till en slät smet.
3. Häll smeten i smord form, jag tog ett rejält lager kokos i botten på formen.
4. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 35 minuter.
5. Servera kakan kall med siktad florsocker på toppen och servera med lättvispad grädde.
Härligt lugn dag med härligt soligt väder och jag har varit ute på lodjurssök :) Nejdå, men igår var det fart på ett gäng jägare utanför husknuten här för man hade sett två lodjur på middagspromenad men dom var nog listigare än jägarna. Jag fick nöja mig med spår och fågelkvitter!
Lax med stekta grönsaker och örtsås
Oj vad det känns konstigt annorlunda på bloggen nu men tack snälla snälla Lisa det blev liksom vår här på något sätt. Jag har tur som har en datasupport för det där med design är inte min grej, skulle behöva lite designhjälp här hemma i huset också för till veckan kommer en kille och tapetserar vardagsrummet. Inreda och möblera är inte heller min grej.......
Det har varit en skön lördag för mig, bullbak i morse och en liiiiten städning (inte så stor idé med slipdamm och sågspån i luften), en stormig prommis med Katri, en lång testund och efter det en lätt, snabb och god middag!
LAX MED STEKTA GRÖNSAKER 2 port
2 portionsbitar lax
presssad citron
2 fänkål, inte så stora
100g broccoli, testade färsk sparrisbroccoli
1 röd paprika
1 liten rödlök
2 klyftor vitlök
smör
salt och peppar
1. Pressa rejält med citron på fisken, salta, peppra och stek i smör.
2. Stek under tiden i en annan panna grönsakerna och börja med de hårdaste och avsluta med lök och vitlök.
3. Krydda grönsakerna och ät tillsammans med grönsakerna och såsen.
Buljong och creme fraiche är min enklaste och snabbaste såsbas som det bara är att krydda upp med favoritsmaken: vitlök, grönpeppar, citron, goda osten, dijonsenap, dragon, rosmarin, basilika ......ja listan kan göras hur lång som helst!
ÖRTSÅS 4 port
1 dl vatten
1/2-1 fiskbuljongtärning eller fond
2 dl creme fraiche 34%
1 dl kryddgrönt, koriander, dill, gräslök eller persilja
gurkmeja pudrade jag i bara för att få en gul sås
1. Koka upp vatten och buljong.
2. Tippa i creme fraichen och det gröna och låt det koka ihop någon minut.
Nu ska jag proppa i mig svart te och cocacola så jag är piggelin ikväll och natt. Jag ska skjutsa mamma till Sundsvall för hon ska ut på långresa, tre veckor i Spanien. Jag har en tuff och pigg mamma och det enda hon borde oroa sig för är väl att jag ska sköta om alla hennes fina orkideér................
Ny design!
Vad tycker ni om den nya designen då? Jag tycker att det var på tiden då den andra fått hänga med sedan starten 2008.
// Lisa Walker
Saffranspannkaka med grädde och salmbär
Äntligen kan jag stryka saffranspannkaka på min "smakalista" för nu har jag varit på en trevlig vinlotteriträff och där bjöd Anna-Lena och Viktoria på det till efterrätt. Det var jättegott och här finns det ett recept! Nu hade jag flax och vann 6 flaskor vin också så nu får man se om det blir lagring, sås eller kanske träning! I´m working on it men just nu är det godast i sås.
Veckan har som vanligt rusat iväg med både jobb och roligheter på kvällarna. Middag i veckan? Ja det har blivit rester från frysen, världens godaste potatissoppa hos mamma och snabba omeletten en av dagarna.
Omelett är den perfekta raket och restmaten och man tager såklart vad man haver!
BACONOMELETT 2 port
4 ägg+ 6 msk vatten, grädde eller mjölk
1 paket bacon
8-10 champinjoner
8-10 småtomater
2 nävar bladspenat
2 dl riven ost
salt peppar
smör
1. Stek hälften bacon och champinjoner i lite smör eller hoppa smöret om du är på det humöret!
2. Tippa i hälften av äggsmeten som du kryddat och lägg på hälften av tomater, ost och spenat.
3. På med lock någon minut tills omeletten stannat och osten smält.
4. Ja då tar du repris från punkt 1 så får du omelett nummer 2.
Ha en trevlig helg! Jag hoppas att det blir någon mumsig fredagsmiddag i mitt kök men jag vet inte riktigt vad........